Zanimljivosti

Vodolija, Ribe, Bik, Lav... Koji znak je najbolji, a koji najgori za volanom?

O tome da li su bolji vozači muškarci ili žene često se raspravlja, ali da li ste ikad raspravljali o tome jesu li bolji vozači na primer ribe ili škorpije?

10.08.2019. - 15:00h
Koji znak je najbolji, a koji najgori za volanom?
Koji znak je najbolji, a koji najgori za volanom?foto: Depositphotos/oneinchpunch

Za vozače, vožnja je uobičajena radnja koja zahteva stalno donošenje odluka i koja ponekad može da bude veoma stresna. A da li je to kako ćete se ponašati za volanom zapisano u zvezdama? Neki misle da jeste.

Bez obzira gledate li na horoskop kao na zabavu ili nešto ozbiljnije, moglo bi vas zanimati šta vaš horoskopski znak kaže o vašim vozačkim (ne)sposobnostima. Možda ćete se samo dobro nasmejati, a možda ćete prepoznati sebe ili neku vama blisku osobu.

OVAN

Osobe rođene u ovom znaku na putu su hrabri i neumorni vozači koji ne preispituju svoje vozačke odluke. Međutim, kod ovnova postoji rizik da u nekom trenutku pokažu karakteristike agresivnog vozača zbog njihove ponekad preterane samouverenosti. Među te karakteristike spadaju, između ostalog, vožnja iznad ograničenja i učestala upotreba sirene.

BIK

Bikovi su odlučne i fokusirane osobe koje u vožnji drže pogled na putu i ne daju se omesti. Međutim, zbog njihove tvrdoglavosti i posesivnosti ponekad se mogu naljutiti na drugog vozača kada im, na primer, ukrade mesto na parkingu.

BLIZANCI

Osobe rođene u ovom znaku retko se umaraju za volanom, a osim toga sjajni su suvozači na putovanjima jer pomažu vozaču. S druge strane, zbog njihove brbljivosti i manjka pažnje, lako ih je omesti za vreme vožnje. Ako se voze sami ne mogu da pomognu sami sebi, pa često posežu za mobilnim telefonom kako bi nazvali prijatelja za razgovor.

RAK

S obzirom da pouzdani rak retko kasni, uvek na putovanja kreće na vreme tako da se ne događaju trenuci u kojima mora da juri i vozi opasno da bi nadoknadio vreme. Osobe rođene u ovom znaku, za volanom su pouzdane, odgovorne i uvek koriste pojas i poštuju saobraćajne znake.

No, oni su i veoma osetljivi na kritike pa rakovi vozači moraju raditi na tome da akcije drugih vozača shvataju manje lično.

LAV

Osobe rođene u znaku lava su samouverene i hrabre, a s obzirom da su i lideri, uvek su prvi izbor kada se bira ko bi trebalo da sedne za volan na putovanju.

Negativna strana vozača lava je ta da lavovi veoma vole sami sebe, pa se za vreme vožnje može dogoditi da umesto na put,  gledaju u svoj odraz u retrovizoru.

DEVICA

Oprezne device vrlo su pažljivi vozači. Neprestano proučavaju put u potrazi za opasnošću. No, njihova preterana briga može da prouzrokuje i velike probleme. Oprezne i plašljive device su, naime, sklone nesrećama.