Posle uspešne premijere sledi repriza predstave „Naši sinovi“

Pred prepunom salom scene “Raša Plaović” premijerno je izvedena predstava “Naši sinovi” u režiji Tanje Mandić Rigonat, a po drami Vojislava Jovanovića Maramboa. Repriza premijere zakazana je za 29. januar, a predstava je postavljena na stalni repertoar Narodnog pozorišta.

.

Radnja predstave je smeštena u intiman prstor dve beogradske porodice, sa Čubure i Savamale, koje oslikavaju propadanje i socijalnu bedu jednog društva. Probleme sa kojima se bori i savremeno društvo: sa jedne strane materijalno bogstvo a sa druge strane moralno siromaštvo i psihička propast. U pokušaju da se prikrije jedno, a otkrije drugo, gubi se prava smisao i iskren društveni odnos.

Nataša Ninković tumači ulogu Gospođe Lene, koja je sinonim nove buržoazije. Ona je osoba kojoj novac daje pravo da se ponaša kako želi, bez obzira na njenu neobrazovanost.

“Reč je o pravom pozorištu, koje nasmeje, rastuži i zamisli. Lik gospođe Lene koju tumačim sebi daje za pravo da kritikuje i da se podsmeva ljudima poput nje, za nju je brak interesna zajednica... U toj težnji ka društvenom statusu ona je vrlo komična, ali iza svega toga nazire se jedna tragična figura, tuga i usamljenost” - otkriva Nataša Ninković.

Uloge tumače: Miodrag Krivokapić, Olga Odanović, Nataša Ninković, Milutin Milošević, Nenad Stojimenović, Branko Vidaković, Predrag Vasić, Marko Janketić, Vjera Mujović, Branka Petrić, Zoran Ćosić, Jelena Živković, Jelena Blagojević, Bojana Bambić i Ljuma Penov.

Repriza premijere zakazana je za 29. januar, a predstava je postavljena na stalni repertoar Narodnog pozorišta.