Zanimljivosti

Veterinar otkrio šta psi rade u poslednjim momentima svog života

Veterinar je otkrio veoma tužnu stvar koju kućni ljubimci rade u poslednjim trenucima svog života – a u stvarnosti su za to krivi vlasnici.
17.09.2018. - 13:00h
Foto Thinkstock
Foto Thinkstock

Korisnica Twittera, Džesi Ditrih, nedavno je objavila zanimljiv post o tome kako je veterinar odgovorio na pitanje: Koji je najteži deo njenog posla?

Kao što je rekla, najteža stvar je što čak 90% ljudi ne želi da bude u društvu svog kućnog ljubimca kada ih uspavljuju. Stoga, životinja u poslednjim trenucima očajnički gleda po sobi u potrazi za vlasnikom.

Sličnu publikaciju objavila je veterinarska bolnica Hillcrest Veterinary Hospital. U ovoj publikaciji, veterinar poziva sve vlasnike pasa da ih ne ostavljaju same u poslednjim trenucima.

Napisao je:"Celog njihovog života ste bili centar njihovog sveta. Istina je da su oni bili samo deo vašeg života, ali vi ste bili jedina porodica koju su znali. Odluka da se pozdravite sa kućnim ljubimcem nije laka i to niko ne može poricati. Ali, molim vas, nemojte ih ostaviti same u poslednjim momentima u sobi punoj stranaca i na mestu koje ne vole. Jer u toj sobi sve što traže je vaše lice. Ne shvataju zašto ste ih ostavili kada su bolesni i umiru i treba im vaša uteha. Nemojte biti kukavice jer je ovo suviše teško za vas. Zamislite kako se osećaju kada ih ostavite u najgorim trenucima...“

Dakle, ako ste vlasnik psa koga ćete možda kroz nekoliko dana ili godina uspavati, razmislite ponovo, jer možete zauvek žaliti!

Izvor: zenskimagazin.rs