Zanimljivosti

Edukativna knjiga za decu „Lavirint“ Nade Korać na neobičan način upoznaće decu sa grčkim mitovima!

Knjiga je prvenstveno namenjena deci uzrasta od 8 do 12 godina, ali se može čitati i mlađoj deci. Starijoj deci, pa i odraslima, ona može biti zanimljiva kao podsetnik i podsticaj za dalje upoznavanje sa grčkom mitologijom
29.08.2018. - 10:00h
Foto: Promo
Foto: Promo

„Lavirint“ se sastoji od dvadeset mitoloških priča, predstavljenih tako što je svaka priča ispričana do određene tačke, a dete se poziva da je samostalno završi. Ovo je za njega podsticaj da logičkim zaključivanjem dođe do rešenja ili da izmašta ono koje mu deluje kao najprikladnije, najpoželjnije, najzanimljivije... Ovakva intelektualna i emocionalna uključenost podstiče detetovu kreativnost i veštinu rešavanja problema, kao i interesovanje za grčku mitologiju.

U drugom delu knjige data su rešenja za svaku priču. Gde god za to ima osnova, priče se pozivaju na izraze iz grčke mitologije koji se koriste u svakodnevnom životu (Ahilova peta, Prokrustova postelja, Pandorina kutija itd.).

U saradnji sa Bambijem, pripremamo i sjajnu akciju. Od 1. do 15. septembra, prilikom kupovine knjige za decu „Lavirint“ Nade Korać, na poklon dobijate ukusni Bambi proizvod.

Foto: Promo
Foto: PromoIz Bambija nam je stigao novi ukus u Plazma Mini Mini ekipi, Čoko & Banana. Čitaj knjigu i probaj ovaj neodoljiv spoj čokolade i banane u svom omiljenom formatu. Kul zalogaji koji predstavljaju sjajnu užinu tokom napornog dana u školi pratiće te tokom nove avanture. Zgrabi brzo svoje pakovanje i uđi u drevni svet koji te čeka na stranicama knjige „Lavirint“.

Čik probaj da odoliš ovoj akciji na kojoj važi članski i količinski popust.

„Lavirint“, odabrane grčke mitove za čitanje i prepravljanje, možete pronaći od 1. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.