Spavao je sa udatom ženom, a nije ni slutio da će mu stići kazna! I to skroz neobična!

Teksašanin Fransisko Huizar upustio se u avanturu sa udatom ženom. Nije ni prvi ni poslednji koji je tako nešto uradio, ali zbog starog zakona u Severnoj Karolini to će morati debelo da plati: skoro devet miliona dolara!

.

Službenik osiguravajućeg društva upoznao je Danijel King na egzibicionoj predstavi kompanije BMX u Njujorku, gde je boravila sa suprugom Kitom i ćerkom.

Kada je Kit King, inače, zadužen za organizovanje egzibicionih nastupa sa BMX biciklima, službeno otputovao u Kolorado, Donijel i Fransisko su se zbližili, prenosi "Herald san".

Posle izvesnog vremena, Kit King je u supruginom telefonu našao pozive sa nepoznatog broja i posumnjao. Pozvao je broj i rekao Huizaru da ostavi njegovu ženu na miru.

Kada se Huizar još nekoliko puta pojavio na letovanjima porodice King, situacija se zaoštrila. Danijel je pokušala da spase brak, barem zvanično, ali je u tajnosti nastavila da se viđa s Huizarom.

.

U januaru 2017. Kingovi su se definitivno razišli. Prevareni muž nije mogao da oprosti supruzi. Danijel je uz Huizarovu pomoć iznajmila stan, a kada je Kit to saznao, shvatio je da ga je žena mesecima varala i lagala. King je dramatično reagovao i završio kod lekara, koji mu je dijagnostikovao posttraumatski stresni poremećaj. Kasnije je dokazao da je njegova kompanija od početka preljube pretrpela finansijske gubitke. Ukratko: prevara je štetno uticala kako na njegovo zdravlje, tako i na finansije.

Pokrenuo je spor. U Severnoj Karolini još uvek važi stari zakon, koji zabranjuje brakolomstvo i omogućava prevarenoj strani da pokrene pravne korake protiv "uzročnika" preljube, što je King u potpunosti iskoristio.

Njegovi advokati su nedeljama bezuspešno pokušavali da stupe u vezu sa Huizarom, a kako Huizar nije reagovao, Sud u Daramu doneo je presudu u korist tužitelja: Huizar će morati da plati Kingu odštetu u iznosu od 8,8 miliona dolara.

Huizar, koji kao službenik osiguravajućeg društva zarađuje oko 84 000 dolara godišnje, najavio je da će se žaliti na presudu, piše blic.rs.