Zašto je maturantkinja, koja je za maturu obukla farmerke, ostala bez pratnje? A htela je da učini samo dobro delo...

“Novac dajem za obolelu decu od raka, a na maturu se može ići i bez haljine”, napisala je maturantkinja Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” na svojoj majici.

.

Devojčica Lejan odlučila je da učini dobro delo. Na maturskoj svečanosti se pojavila u farmerkama i potpuno svakodnevnom izdanju, dok je novac za toaletu dala u dobrotvorne svrhe.

Ona je pokazala da i omladina misli o osobama kojima je pomoć preko potrebna, bez obzira na to što u adolescentskom periodu deca i dalje ne znaju prave životne vrednosti.

Međutim, Lejan je ostala bez pratnje na maturi, jer ju je majka njenog druga okarakterisala kao “prosjački obučenu devojku, koja je došla na maturu bez haljine”.

“Ovo je moja ćerka Lejan, maturant Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dete maturant, dali smo joj novac kako bi kupila sebi svečanu garderobu za matursko veče. Posle dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da deci koja se leče od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane toalete za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, srećni i ponosni jer smo videli plod našeg dugogodišnjeg vaspitanja”, napisao je na Fejsbuku otac Enis Kozlić.

“Na maturu je otišla u farmerkama i majici. Videvši je tako skromno obučenu, majka dečaka, koji je trebalo da prođe kroz grad zajedno s njom kao njen pratilac, zabranila je svom detetu da igra ulogu njenog pratioca ismevajući je i nazivajuci ‘prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine’. Kada sam to čuo, pitao sam se šta je sa onom decom koja nisu u stanju da priušte skupocenu garderobu za tu noć?! Pitao sam se, ko smo mi da ocenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju decu?”, dodao je on.

NA OVOM LINKU pogledajte devojčicu i njen stajling!