Koje lice vam izgleda srećnije? Odgovor otkriva kako vaš mozak funkcioniše

Kod svakog čoveka je jedna polovina mozga dominantnija, a upravo to određuje smer razmišljanja, životne priroritete, da su logičari ili kreativci…

.

Na primer, ljudi, kojima je leva straba mozga aktivnija, skloni su analitičkom razmišljanju i objektivni su. Dok sa druge strane, pojedinci kojima je izraženija desna hemisfera, smatraju se kreativcima, intuitivnima i subjektivnijima.

Obe strane međusobno komuniciraju zahvaljujući korpus kalosumu, skupu nervnih vlakana, najvažnijoj vezi između te dve polovine. Leva strana mozga upravlja desnom stranom tela, a desna – levom

Koja strana mozga je kod vas aktivnija, i šta to znači, možete otkriti pomoću jednostavnog testa. Pogledajte ilustraciju i recite koje lice na njoj je srećnije - levo ili desno.

 

.

Levo lice

Kod vas je aktivnija leva strana mozga što vas čini sposobnijima za rešavanje zadataka koji uključuju logiku, jezik i analitičko razmišljanje.

Leva strana mozga je bolja u: jezicima, logici, kritičkom razmišljanju, brojevima, rasuđivanju…

Desno lice

Kod vas je dominantnija desna strana, a to pokazuje da se odlično snalazite u ekspresivnim i kreativnim zadacima, objašnjava cdm.me.

Neke od sklonosti i sposobnosti koje su vezane za desnu polutku mozga: prepoznavanje lica, izražavanje emocija, čitanje emocija, muzika, boje, mašta, kreativnost.