Izabrana najlepša fotografija Srbije za 2017.

Nakon konkursa koji je trajao mesec dana, Srbija je dobila najlepšu fotografiju za 2017. godinu! Laskava titula ”Najbolja clika Srbije” pripala je Mini Jevremović. Fotografija je pobedila sa ukupno 1.078 glasova publike, a njen kadar Leposavića izabran je za najlepši pejzaž u konkurenciji. Pobednicu konkursa očekuje novčana nagrada, dok će svih 12 finalista koje je odabrao stručni žiri naći mesto u kalendaru za 2018. godinu.

.

Svih 100 fotografija koje su prošle prvi krug glasanja biće predstavljeno na velikoj izložbi u prostorijama Dorćol Platza od 8. do 12. januara 2018.
Pogledajte najlepše slike Srbije: www.slikesrbije.rs.

Prethodnih mesec dana, koliko je trajao konkurs ”Sto najlepših Slika Srbije”, glasalo se između 1.348 prijavljenih fotografija, izabrano je 100 najlepših, žiri je od njih izabrao 12 najboljih, a publika pobednika. Na stranici www.slikesrbije.rs glasalo je više od 27.000 ljudi.

O PROJEKTU “SLIKE SRBIJE“
Organizator konkursa, internet platforma „Slike Srbije“, je pionirski projekat koji je pokrenula grupa entuzijasta i zaljubljenika u fotografiju i pejzaže Srbije. Svakog dana nastaju hiljade fotografija koje Srbiju prikazuju u predivnom svetlu. Njihovi autori su profesionalni fotografi, ali i mnogi drugi koji to nisu - ljudi koji se šetaju, trče, voze bicikle u prirodi, oni čiji je posao vezan za otvoren prostor ili oni koji su jednostavno zaljubljeni u prirodu. Portal sve njih okuplja na jednom mestu i svima daje Srbiju na dlanu.

Istovremeno, platforma promoviše autore, omogućava ljubiteljima fotografije da na jednom mestu imaju tematski objedinjene slike, a svima kojima su fotografije potrebne pruža pravo mesto za izbor i kontakt.

Za nešto više od godinu dana, „Slike Srbije“ prati više desetina hiljada ljudi, putem Instagram profila https://www.instagram.com/slikesrbije/ i putem Fejsbuk stranice https://www.facebook.com/slikesrbije/.