Obožavate ajkule? Ovo je mesto gde možete prenoćiti sa njima

Niste ni svesni koliko su prave ajkule bezopasne u poređenju sa “ajkulama” sa kojima mi živimo. Međutim, ukoliko želite da provedete neko vreme sa pravim ajkulama i to ne bilo kakvim već francuskim, evo gde treba da idete!

.

Tim bolje ako želite da otputujete u Pariz, grad svetlosti i ljubavi i tamo provedete nekoliko nezaboravnih dana u “Van Gogovoj” sobi i prespavate sa ovim divnim životinjama. Do sada se moglo ručati u akvarijumu dok oko vas plivaju ove životinje, ležati i posmatrati ih kako bezbrižno plivaju u svojim akvarijumima, a od sada vam je ponuđeno da tamo i prespavate. Pitanje je koliko ćete uopše uspeti da odspavate dok se oko vas “vrte” ajkule.

Morate imati na umu da ljudi sami sebi stvaraju strahove. Zamislite dete u ovom svetu životinja. Deca ne razumeju strah, mi ih tome naučimo tokom odrastanja. Znajući da su ajkule opasne životinje, uplašeni smo i zamišljamo da će pući akvarijum ili će se desiti ko zna šta sa nama dok vreme provodimo tamo.

Ajkule, naprotiv nisu predatori koji ubijaju sve što im se nađe na putu. Naučnici ih smatraju glavnim stubom vodenog ekosistema, jer one jedu staru i bolesnu ribu i na taj način sprečavaju širenje bolesti u okeanima.

Život u okeanima bez ajkula bio bi haotičan, pa je lov na iste zabranjen u celom svetu. Dobro je znati da je ajkula inteligentna životinja koja napada samo ukoliko se oseća ugroženo.

Izvor: man.wannabemagazine.com