Za postizanje istog efekta kod kuće, stručnjaci za čistoću savetuju korišćenje belog sirćeta i izbeljivača, kao i posebnog balsama za tekstil, koji će peškirima dati svežinu i sjaj.

Upotreba belog sirćeta je tajna metoda koju primenjuju u mnogim hotelima i spa centrima. Dodavanjem dve-tri šolje sirćeta direktno na peškire, uz standardnu količinu deterdženta, omogućavate uklanjanje tvrdokornih naslaga, bakterija i neugodnih mirisa.

Važno je prati peškire na 60 stepeni i izbegavati upotrebu omekšivača koji može smanjiti sposobnost peškira da upija vlagu, čineći ih oštrim na dodir.

Za očuvanje mekoće, peškire treba sušiti u mašini za sušenje ili napolju. Ne zaboravite da ih nakon 30 minuta provedenih na otvorenom protresete i okrenete. Važno je imati na umu da peškiri s vremenom gube svoju prvobitni kvalitet, te je preporučljivo zameniti ih na svake dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.