1. Prvo joj je potrebna prava intimnost

Ženskom telu je potrebno malo nežne nege pune ljubavi da bi se potpuno otvorilo. Da li je vaša žena ikada rekla da oseća nedostatak veze ili bliskosti sa vama? Da li osećate da se povlači od vas? Ako ovo zvuči poznato, sasvim je razumljivo zašto ona ne pokreće (pa čak i odbija vas). Zašto bi se na najranjiviji način otvorila nekome sa kim se ne oseća bezbedno povezano?

Intimnost je veliki faktor u njenoj želji da bude fizička. OGROMNO! Ako se ovo pitanje ne rešava, nemojte se iznenaditi ako vas nikada ne dotaknu. Da, za intimnost je potrebno vreme (a ponovna izgradnja intimnosti zahteva još više vremena). Intimnost uključuje povezanost, poštovanje, komunikaciju i iskrenost. Svaka zdrava veza mora da ima ove četiri stvari prisutne ako želite da budete intimni.

2. Ona misli da nisi raspoložen

U redu, shvatam da ovo zvuči smešno i verovatno se pitate da li vas vaša žena uopšte poznaje. Ali, ovo je prava stvar. To je potpuno realno. Ženski ego može biti veoma krhak (isto kao i bilo kog muškarca). Naročito kada je u pitanju intimno izlaganje. Većina žena je vaspitana da veruje da su bludnice ako naprave prvi korak. Dakle, ako njihov muškarac ne inicira, mora da nešto nije u redu: nisu lepe, nisu dovoljno privlačne, uradile su nešto pogrešno. Ona svakako ne bi rizikovala dalje odbijanje pokretanjem intimnosti, pa se u potpunosti odustaje.

3. Laknulo joj je što je ne jure

Sada, ovo može biti zbunjujuće. Ali postoje trenuci kada može biti lepo ne goniti vas. Teško je pomeriti se ako nikada nema prilike (a.k.a. TI uvek tražiš njenu intimnost). Za ženu može biti važno da se ne oseća stalno gonjenom. Napravite joj malo prostora za iniciranje.

4. Nervira je jednostrana intimnost

Žena bi retko bila zainteresovana za situaciju „bum-bum-hvala“. Međusobna osećanja, nagomilavanje i želja su u velikoj meri upad. Intimnost bi trebalo da bude kao divno zanimljiv razgovor između tela. Oba tela zahtevaju pažnju, dodirujte onako kako to svaka osoba voli da doživi. Intimnost autopilota nije povezujuća. Ko želi da vodi jednostran razgovor? Ne bi bilo podsticaja za ženu da započne intimnost ako je to ono što dolazi (bez igre reči).

5. Ona nije sigurna kako da to verbalizuje

Žene shvataju da je i njihova odgovornost da započnu intimnost (ili bi barem trebalo). Ali, kako to učiniti je drugo pitanje. Naravno, mogla bi da ponudi pozivnicu, ali šta ako to nije urađeno kako treba i njen muškarac ne razume znakove? Pokretanje se može osećati kao klizav teren. Ideja o pokušaju ponovnog iniciranja intimnosti i težnji može izgledati zastrašujuće.

Postoji pritisak na muškarca da započne intimnost. Međutim, zapamtite ključne tačke za ublažavanje tog pritiska: Žena treba: da se oseća povezano sa vama, da oseća kao da ne želite samo njeno telo, da bude partner jednakih mogućnosti, i zapamtite da bi jednostavno mogla da bude nervozna, piše Doren Vajnštajn, sertifikovani životni i bračni trener za Your Tango.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.