Ovaj šou je ostao upamćen i po tome što su mnogi roditelji otišli korak dalje i izbeljivli deci zube, potamnjivali im ten, koristili umetke i mnogo drugih estetskih tretmana koja nisu bezbedna ni namenjena deci.

Jedna od tih devojčica smatrana je za najlčepšu malu takmičarku - Eden Vud. Danas je Eden devojka od 19 godina koja je završila srednju školu i maturirala. Dok je učestvovala na takmičenjima lepote, Eden je osvojila više od 300 titula i mnogi su je zvali "dečja kraljica lepote". Danas ona ide na fakultet iz oblasti televizijskog novinarstva.

"Želim da radim nešto što volim. Ne želim da budem zaglavljen radeći posao koji je dosadan. Ceo život sam bila pred kamerom, tako da mi se ovo savršeno uklapa", rekla je Eden za Today.

Bila je jedno od zaštitnih lica emisije "Devojčice i dijademe", a njena mama je bila spremna da uradi sve kako bi devojčica stigla do titule. Mama je pričala kako bi pažljivo spremala svoju ćerku za scenu - što je uključivalo "sunčanje" u spreju, odeću i šminku. Kako je navela, ona je za pripremu za takmičenje potrošila oko 65.000 ili 70.000 dolara.

Govoreći o epizodi emisije koju je na Jutjubu podelio TLC, a koja se nedavno pojavila, ona je procenila da je potrošila: „Verovatno oko 65.000 ili 70.000 dolara.“

Devojčicina mama je 2011. godine objavila da se Eden više neće takmičiti na takmičenjima kako bi umesto toga mogla da se fokusira na stvaranje karijere u Holivudu. Ona je tada rekla za ABC News: "Zašto ne bismo videli da li ne možemo da imamo holivudski ugovor, rijaliti program, mesto u Diznijevom programu? To je američki san. To je njena sudbina."

Eden je imala malo TV i filmskih uloga, a takođe se pojavljivala kao model na pisti, ali pored odlaska na fakultet, razmišlja o takmičenju za Mis Amerike.

Devojka je istakla da smatra da su takmičenja pozitivno uticala na nju, a deci širom sveta je poručila: "Možete da postignete svoje ciljeve bez obzira na socio-ekonomski status. Takmičenja su mi dala samopouzdanje."

Eden je odgovorila i na negativne komentare o takmičenju: "Svako ko stavlja etiketu na takmičenja i čini je negativnom – nešto nije u redu sa njima i njihovim načinom razmišljanja, jer je nevin. To je kao i svaki drugi sport".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.