„Razlog je to što jaja 'upijaju' miris druge hrane u frižideru, što može da utiče na njihov ukus - objasnio je on.

Naime, ljuska od jaja je porozna pa zato može lako da ’pokupi’ druge mirise, a to ovaj kuvar, kako kaže, često u svom restoranu iskoristi da poboljša omlet.

„Kad imam na primer tartufe, stavim ih u posudu sa pirinčem i na vrh stavim jaja, pa sve poklopim providnom folijom i ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pored tartufa i samo s njima napravim omlet, ona će imati ukus kao da je napravljena s tartufima“, rekao je Džejms.

Gde je najbolje držati jaja?

Prema savetu agencije za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u frižideru, ali ako prema savetu ovog kuvara želite to da izbegnete, važno je da ih držite na nekom hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne menja naglo.

Izvor: Večernji.hr/Express

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.