Drago nam je da ste došli u naš skromni dom. Opština je obećavala da će da nam napravi kuću kada smo dobili najmlađe dete, ali nisu. Pratim rad organizacije pa sam vas kontaktirala na Fejsbuku, smatram da samo vi možete da nam pomognete – govori nam na početku razgovora majka Vesna.

Pored Vesne, ovu mnogočlanu porodicu čine i otac Goran i deca: Aleksandar (22), Slavoljub (21), Aleksa (17), Irena (14), Teodora (13), Sara (11), Sanja (10) i Filip (7). Najstarije ćerke, Biljana (27) i Olivera (25) udate su i ne žive s njima. Porodica Avramović doživela je porodičnu tragediju pošto im je jedno dete preminulo pre skoro devet godina od posledica karcinoma bubrega.

Avramoviæ, foto: Rina

Bezgranično volim svu decu, ali ona je za mene bila posebna, najviše sam bio vezan za nju, njena smrt me je dosta promenila – rekao nam je otac Goran o tragediji koja je ostavila traga na celu porodicu.

Kuća je stara oko pedeset godina i prokišnjava. Nema čak ni prozore, već samo dve sobe pune vlage i jedan hodnik u veoma lošem stanju. Kupatilo nije u funkciji jer voda nije sprovedena, pa za piće i higijenu koriste vodu iz bunara.

Tokom same gradnje, korišćen je nekvalitetan i slab materijal. Najviše bi nam značilo kada bismo uspeli da sredimo kuću, ili da izgradimo novu – rekao nam je otac o pomoći koja im je najpotrebnija.

Porodica živi od socijalne pomoći i dečijeg dodatka u iznosu od 18.000 dinara na mesečnom nivou. Najstariji sinovi nadniče kada ima posla, ali je to nedovoljno za osnovne životne potrebe jedne mnogočlane porodice. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokreće veliku akciju pomoći porodici Avramović. Pozivamo sve donatore da nam se priključe, kako bismo još jednoj mnogočlanoj porodici pomogli!

Izvor: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.