Pored nezaobilaznog čokoladnog sladoleda, mnogi osveženje pronalaze u savršenim voćnim ukusima. S obzirom da sezona jagoda još uvek traje, predlažemo vam da sami napravite sladoled od jagoda.

Potrebni sastojci:

500 g jagoda

200 ml slatke pavlake

200 ml mleka

pet kašika šećera

dve kašike meda

malo cimeta

vanilin šećer

Prvo jagode isecite na male komade, a potom ih dodatno usitnite blenderom. U isitnjene jagode dodajte šećer, med, cimet, vanilin šećer. Deset jagoda ostavite po strani.

Potom u drugu posudu dodajte slatku pavlaku, pa umutite mikserom. Kada se stvori čvrsta pena postepeno dodajte mleko. U ovu smesu potom sipajte isitnjene jagode i izmešajte da se masa sjedini. Zatim uzmite jagode koje ste prethodno odvojili, isecite ih na komade i dodajte u smesu, piše Klix.ba

Ukoliko želite da dobijete lepši izgled u jagode dodajte jestive crvene boje, a smesu sa pavlakom promešajte samo nekoliko puta kako bi dobili dve boje (crvena i bela).

Kada je smesa gotova stavite je u zamrzivač da se zaledi, sladoledu je potrebno nekoliko sati da se stvrdne. Kada se sladoled dovoljno zaledio, servirajte ga i ukrasite po želji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.