I dok je serija „Prijatelji“ osvojila srca miliona ljudi širom planete, tako su i nam glumci postali nekako bliski.

Jedan od njih, Metju Peri, čuveni Čendler Bing iz serije, imao je svoje izazove za koje nije znalo mnogo ljudi, a onda je priča o njegovom alkoholizmu i zavisnosti od droge počela da se širi. Objavljivanjem autobiografije „Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar“ svi su mogli da saznaju njegovu tužnu priču.

Laguna je kupila prava za ovu knjigu pre šest meseci, a do Noći knjige u decembru knjiga će se naći u knjižarama širom naše zemlje.

„Ćao, zovem se Metju, mada me možda znate i pod drugim imenom. Prijatelji me zovu Meti. I trebalo bi da sam mrtav.“ Ovako proročki počinje uzbudljiva priča poznatog glumca koji nam je otkrio detalje svog života od dečjih ambicija do slave, preko zavisnosti i oporavka nakon ozbiljne zdravstvene krize koja mu je ugrozila život. Iskreno i srdačno, jedinstvenim i prepoznatljivim tonom, s puno čendlerovskih opaski i sarkazma Metju Peri opisuje rasparanu porodicu koja ga je odgajila (a istovremeno ga prepustila samom sebi), želju za priznanjem koja ga je gurala ka slavi i ogromnu prazninu unutar njega koju nije moglo da ispuni čak ni ostvarenje najvećih snova. Govori i o miru koji je pronašao kada se oslobodio zavisnosti, kako se osećao povodom sveprisutnosti serije „Prijatelji“, deleći ujedno priče o svojim kolegama i drugim zvezdama koje je sreo na tom putu. Bez zadrške Peri živo prikazuje svoju borbu sa zavisnošću i dubokim, neizlečivim bolom u sebi koji ju je raspirivao, iako se činilo da ima sve što čovek može da poželi.

Do skorog čitanja, dragi Meti!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.