Svetska književna senzacija - "Crveni adresar" Sofije Lundberj od DANAS knjižarama!

Roman "Crveni adresar" švedske autorke Sofije Lundberj nova je svetska književna senzacija!

Nova svetska književna senzacija!, foto: Promo
Nova svetska književna senzacija!, foto: Promo
.

Reč je o knjizi koja temom i stilom podseća na čuvene književne hitove Fredrika Bakmana "Čovek po imenu Uve" i "Moja baka vam se izvinjava".

- Pisano s ljubavlju, ispripovedano s radošću. Čita se s uživanjem – ovo su upravo Bakmanovi utisci o "Crvenom adresaru".

"Crveni adresar" je šarmantna priča o ljubavi i porodici, i o tome kako treba živeti život bez kajanja. Ovo je roman o pričama i uspomenama koje treba da prenosimo budućim generacijama, jer na kraju su one najdragocenije što nam u životu ostaje.

Doris ima devedeset šest godina i živi sama u stanu u centru Stokholma. Koristi isti adresar još od 1928. godine – njenu bisernu ogrlicu sačinjenu od ljudi koje je poznavala i volela. Većina imena u crvenoj knjižici je precrtana jer njihovih vlasnika više nema. U posetu joj dolaze samo negovateljice, a raduje se jedino pozivima unuke Dženi sa druge strane Atlantika.

Da bi sačuvala svoja sećanja, Doris uzima olovku u ruke i počinje da ih zapisuje prelistavajući imena iz adresara. Međutim, prisećanja će dovesti do otkrića da ljubavna priča njenog života još nije završena…

- Doris će vas privući poput magneta svojom snažnom voljom i dragocenom mudrošću koje isijavaju sa svake stranice njene priče. Ljubitelji Bakmanovog Uvea dobili su novu prijateljicu - napisao je "Publishers Weekly".

Roman "Crveni adresar" možete pronaći od danas, 22. februara, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Prvih 100 kupaca, koji knjigu nabave u Delfi knjižarama, i prvih 100, koji knjigu naruče preko sajta laguna.rs, dobijaju na poklon Lagunin stoni kalendar.