"Off" vrlo kratke priče Mome Kapora u prodaji!

Priče "Off" Mome Kapora su vrlo kratke priče o ljubavi i životu, uz mnogo ilustracija.

PR
Foto: Promo
Foto: Promo
.

U ovoj knjizi pronaći ćemo neke od priča koje su s vremenom postale Kaporov zaštitni znak i koje se i danas prepričavaju bez imena autora, jer svi znaju ko ih je napisao. Kako kaže piščeva ćerka Ana Kapor, „one čuvaju sećanje na vreme kada su nastale i na jednu zemlju koje više nema, a u isto vreme nas podsećaju da lepotu tražimo svaki dan, bez obzira na okolnosti u kojima živimo“.

Kako je istakla Ana Kapor u predgovoru, u zbirci „Off“ se nalaze neke od njoj najdražih priča: „Knjiga ’Off’ ne samo da najbolje predstavlja poetiku Mome Kapora već pokazuje i njegov veliki dar da u samo nekoliko rečenica dodirne suštinu. Ove priče su našle idealnu meru između rečenog i nedorečenog, one su stilski svedene i oslobođene svega suvišnog, a opet savršeno zaokružene i potpune“.

Zbirka priča „Off“, prvi put objavljena 1983. godine, predstavlja nezaobilazno štivo za ljubitelje književnosti Mome Kapora. Ove „vrlo kratke priče“ ilustrovao je sam autor, što daje dodatnu draž knjizi koja je položila ispit vremena i koja se i danas čita u jednom dahu.

"Off" možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.