EKSKLUZIVNO: Vedrana Rudan o knjizi "Dnevnik besne domaćice" u okviru Laguninog književnog kluba!

Još jedan onlajn Lagunin književni klub, sedamdeset treći po redu, održaće se u petak 5. marta od 19 sati. O knjizi „Dnevnik besne domaćice“ govoriće književnica Vedrana Rudan na Instagram profilu laguna_knjige, kao i na Laguninom Jutjub kanalu.

Još jedan onlajn Lagunin književni klub održaće se u petak 5. marta od 19 sati na Instagram profilu laguna_knjige i na Laguninom Jutjub kanalu, foto: Promo/Laguna
Još jedan onlajn Lagunin književni klub održaće se u petak 5. marta od 19 sati na Instagram profilu laguna_knjige i na Laguninom Jutjub kanalu, foto: Promo/Laguna
.

„Ovo je knjiga mog života“, ističe Vedrana. „Kad sam je pre pedeset godina prvi put pročitala, nisam znala da su sve žene s vremena na vrijeme, neke uvijek, Tina. Tina je postala moja sestra, moje drugo ili treće ili četvrto ja, moja vječita inspiracija, moja prijateljica koja me nikad nije izdala.“

Glavna junakinja „Dnevnika besne domaćice“ je Betina Bolzer, obrazovana domaćica iz više srednje klase koja živi na Zapadnom Menhetnu s dve ćerke, sluškinjom, psom i mužem. Njen muž Džonatan Bolzer, liberalni demokrata koji po svaku cenu želi što bolji položaj u društvu, primećuje da je Tina u poslednje vreme prilično odsutna i ubeđuje je da potraži pomoć psihijatra.

Kad i sama posumnja da polako ludi, ona počinje da piše tajni dnevnik kao vid terapije i pribežišta. Pišući o sebi, o mnogobrojnim strahovima (strahu od železnice, automobila, mostova, tunela, visine, dubine, napuštenih parkova, gužve, zubara, pčela, pauka, dlakavih moljaca, velikih talasa...) i o svojim najbližima, ona pokušava da osmisli svoj jednoličan život. Njena iskrena zapažanja ohrabriće je da se upusti u nove izazove. Uključujući i vanbračnu romansu.

Sjajan humor i suptilna kritika američkog potrošačkog društva u romanu „Dnevnik besne domaćice“ podjednako su aktuelni i ubedljivi kao i 1967, kad je roman prvi put objavljen.

Razgovor sa Vedranom Rudan premijerno će biti emitovan na Instagram profilu laguna_knjige, kao i na Laguninom Jutjub kanalu u petak 5. marta od 19 sati.

Knjiga je na popustu 30% do 5. marta u knjižarama Delfi, na sajtu laguna.rs i u Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.