Drago Kekanović u Beogradu na promociji knjige „Veprovo srce“

Ugledni književnik i prvi dobitnik nagrade „Beogradski pobednik“ Drago Kekanović biće gost Lagune i Beograda povodom promocije romana „Veprovo srce“ koja će se održati u četvrtak, 23. februara od 18 sati u knjižari Delfi SKC.

PR
Foto: Laguna/Promo
Foto: Laguna/Promo
.

Pored autora o knjizi će govoriti i Muharem Bazdulj, pisac i novinar, i Slađana Ilić, književna kritičarka.

Višestruko nagrađivani roman „Veprovo srce“ priča je o lovu na velikog vepra, koja na alegorijski način obrađuje temu zastrašivanja i proterivanja Srba iz Hrvatske s početka devedestih godina 20. veka.

Dvadeset godina po izbijanju građanskog rata u Hrvatskoj četvorica prijatelja nalaze se u Beču povodom svadbe koju organizuje takođe izgnanik. Jedan od njih, Ranko Musulin, započinje hipnotišuću priču o lovu na velikog vepra, koji se odigravao paralelno sa ispaljivanjem prvih kuršuma na Slavoniju. Кada je otpušten sa posla u Zagrebu i kada je primoran da se kao pripadnik druge nacije povuče na planinu Papuk da bi preživeo, Musulin doživljava saobraćajni udes na rubu šume. Spasavaju ga Mali Mitar, ostareli seoski ekscentrik do koga još nije stigla vest da je Tito umro, i mladić Goran, vojni begunac, sa kojima će čim se oporavi krenuti u lov na božanskog Diva, velikog vepra čije tragove otkrivaju kraj Musulinovog prevrnutog automobila.

Na promociji će biti reči i o romanu „Privrženost“ za koji je Kekanović dobio nagradu „Beogradski pobednik“.