Urban

Ekskluzivno gostovanje Teatra na Vasiljevskom iz Sankt Peterburga večeras u Ateljeu 212: Vodimo vas na predstavu "Malograđani"

U Ateljeu 212 ekskluzivnu gostuje Teatra na Vasiljevskom iz Sankt Peterburga sa predstavom "Malograđani" u petak 7. juna u 20h na sceni Mira Trailović.

Prva rs. i Atelje vode petoro najbržih na predstavu.

06.06.2019. - 07:56h
Malograđani
Malograđanifoto: Arhiva Teatra na Vasiljevskom

U fokusu ovog komada je porodica Vasilija Vasiljevića Besemjonova, bogatog malograđanina. Njegov dom je uvek pun ljudi: žena Akulina Ivanovna, kćerka Tatjana, sin Petar, posinak Nil, podstanari i besposličari. Ali pod krovom te kuće nema mira i harmonije— stavovi i ciljevi ukućana se drastično razlikuju, interesi ne poklapaju, ljubavne želje ne ostvaruju. Akteri drame žive u istorijski prelomnom vremenu. Očigledna je kriza tradicionalnih porodičnih vrednosti, dolazi novi naraštaj, a sa njim i generacijski sukobi. Porodica personifikuje svet koji je izgubio vezu sa vremenom.


„Malograđani“ Maksima Gorkog odavno su ušli u zlatni kanon svetske dramaturgije, ali posle čuvene predstave u režiji Georgija Tovstonogovog 1966. godine peterbuška pozorišta se nisu vraćala ovom komadu. Reditelj Vladimir Tumanov je ovom predstavom odlučio da prekine tu tradiciju.

Više o predstavi pogledajte na sajtu Ateljea 212 OVDE

Ako ste zainteresovani, pošaljete mejl na poklon@prva.rs sa vašim imenom i prezimenom i sa naznačenim nazivom predstave.

Petoro najbržih dobiće po dve karte, a dobitnike ćemo kontaktirati mejlom