Sastojci:

  • Biftek
  • Sargarepa
  • Paskanat
  • Amareto liker
  • Vino
  • Ruzmarin
  • Puter
  • Sirce
  • Biber i so
  • Paprika
  • Portobelo pecurke


Blanširati šargarepu i paškanat odvojeno u slanoj vodi. Nakon toga šargarepu i paškanat na puteru glazirati sa malo šecera i vrlo malo sirćeta. Takođe šargarepu i paškanat iseći na mandolini na kolutiće, ubaciti u prethodno pripremljenu marinadu od sirćeta, šećera i vode u istom odnosu i posoliti.

Za pire od šargarepe je potrebno obariti je u slanoj vodi, zatim je izblendati do baršunaste strukture, dodati amareto likera po ukusu, putera, soli i bibera.

Za sos od vina je potrebno reducirati na tihoj vatri oko 400-500 ml vina sa dodatkom šećera, majćine dušice, soli i bibera oko 30-40 minuta do postizanja konzistencije melase.

Biftek ispeći na jakoj vatri sa dodatkom ruzmarina, prelivajući ga puterom.

Pečurke iseci poprečno na polovine i grilovati vrlo kratko. Oblikovati cvetiće od karfiola i takodje kratko propržiti na tiganju, cuvajući svežinu i hrskavost. Papriku ispeći na grilu, oljuštiti, izblendati zajedno sa malo putera i začiniti po ukusu.

Servirati sve zajedno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.