Zapečene punjene paprike za samo 60 MINUTA! Uz ovaj recept pripremite SAVRŠEN RUČAK ZA ČAS!
Ove punjene paprike obezbedile su Ivani plasman u TOP 5 takmičara Masterchef-a!
Sastojci za dve paprike:
- 2 crvene šilja paprike
- 100g junećeg mlevenog mesa
- 50g pirinča
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50g svežeg sira
- Paradajz pire
- 1 svež paradajz
- Slatka aleva paprika
- Sudžuk paprika
- Peršun
- Mirođija
- Cimet
- So
- Biber
- Ulje
Priprema:
Očistiti paprike i isprazniti je od semenki. U jednu činiju umešati meso sa pirinčem, seckanim crnim i belim lukom (1 čen), peršunom, mirođijom, alevom i sudžuk paprikom i cimeton (jedna kašičica).
Dodati malo ulja pa dobro umesiti.
Puniti paprike sa nadevom i staviti u plitku šerpu zajedno sa paradajz pireom, seckanim crnim lukom, čenom belog luka, seckanim paradajzom, peršunom, mirođijom, alevom paprikom i malo vode. Dodati so I biber.
Poklopiti i ostaviti da se krčka 45 minuta uz povremeno okretanje paprike. Ako ima potrebe dodati malo vode. Nakon 45 minuta dinstanja, otklopiti paprike i narendati preko svežeg sira, pa staviti paprike u rernu (pečenje uz samo gornji grejač) i peći još 15 minuta na 220 stepeni ili dok ne dobiju tipičnu zapečeni koricu.
Servirati.