Njen recept za meksički čili kon karne prenosimo vam u celosti:

Potrebni sastojci:

  • 500 gr mlevene junetine
  • 1 crvena babura presecena na pola ,jednu polovinu iseci na kockice a drugu polovinu sacuvati za dekoraciju.
  • 1glavica crnog luka iseckana sitno
  • 3 cena belog luka
  • 1 mala kasicica kumina
  • 1 kasicica slatke crvene paprike
  • 2 ljute papricice
  • 1 kasika paradajz pirea
  • malo soli i biber po ukusu
  • 1 konzerva seckanog paradajza
  • 1/2 konzerve crnog ili crvenog pasulja


Postupak:

Iseckani luk i papriku ispržiti na maslinovom ulju (oko 3 kasike). Kada omekša dodati sitno iseckani beli luk, pa mleveno meso I sve zajedno pržiti. Dodati sve začine, paradajz pire. Zatim posoliti i pobiberiti.

Dodati juneci bujon oko 250ml, dodati paradajz iz konzerve i pasulj. Kuvati na tihoj vatri dok voda ne ispari.

Služiti u polovini crvene babure koju smo pre toga propržili sa svih strana na maslinovom ulju, ali da paprika ostane polu čvrsta. Meso sa začinima napuniti u papriku i odozgo posuti iseckanim peršunom. Prijatno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.