Sudija Filip smatra da je OVO PRAVO MASTERCHEF JELO: Tanja je jednostavnom recepturom oborila SVE SA NOGU!
Predstavljamo vam recept za jelo kojim je Tanja uspela da oduševi sudije "MasterChef Srbija"!
Detaljan recept za tatar biftek sa kremom od žumanaca i krekerom od golice , suncokreta i lešnika!
Sastojci:
- Biftek
- Kapar
- Inćuni
- Tabasko
- Slačica
- Limunov sok
- Biljno ulje
- So i biber
- Seme suncokreta
- Se golice
- Lešnik
- Jaja
- Šalot
- Ruzmarin
- Francuski peršun
Postupak:
Biftek ostaviti na kratko u zamrzivač kako bi dobio čvrstu formu i mogao da se što preciznije iseče na male kockice. Za to vreme skuvati jaja do momenta rovito skuvanih. Na maslinovom ulju prodinstati šalot i dodati grančicu ruzmarina. Zaliti neutralnom pavlakom, začiniti solju i biberom. Sjediniti sa kuvanim žumancima i dobro izblendirati. Podesiti ukuse i dodati vrlo malo limunovog soka. Procediti kroz cediljku i smesu ubaciti u squeezer. Semenke izblendirati u blenderu, dodati belanac i posoliti. Peći na 179 stepeni 12-15 min. Oblikovati na polovini pečenja modlom u željeni oblik. Biftek iseckati na jednake male kockice, začiniti seckanim kaparima, inćunima, slačicom, tabaskom, peršunom i limunovim sokom. Dodati biljno ulje i seckani peršun. Složiti sve na tanjir i servirati prema afiniterima.