Sudija Filip smatra da je OVO PRAVO MASTERCHEF JELO: Tanja je jednostavnom recepturom oborila SVE SA NOGU!

Predstavljamo vam recept za jelo kojim je Tanja uspela da oduševi sudije "MasterChef Srbija"!

Izvor: Prva  |  
Foto: Printscreen/ Prva TV
Foto: Printscreen/ Prva TV
.

Detaljan recept za tatar biftek sa kremom od žumanaca i krekerom od golice , suncokreta i lešnika!

Sastojci:

- Biftek

- Kapar

- Inćuni

- Tabasko

- Slačica

- Limunov sok

- Biljno ulje

- So i biber

- Seme suncokreta

- Se golice

- Lešnik

- Jaja

- Šalot

- Ruzmarin

- Francuski peršun

Postupak:

Biftek ostaviti na kratko u zamrzivač kako bi dobio čvrstu formu i mogao da se što preciznije iseče na male kockice. Za to vreme skuvati jaja do momenta rovito skuvanih. Na maslinovom ulju prodinstati šalot i dodati grančicu ruzmarina. Zaliti neutralnom pavlakom, začiniti solju i biberom. Sjediniti sa kuvanim žumancima i dobro izblendirati. Podesiti ukuse i dodati vrlo malo limunovog soka. Procediti kroz cediljku i smesu ubaciti u squeezer. Semenke izblendirati u blenderu, dodati belanac i posoliti. Peći na 179 stepeni 12-15 min. Oblikovati na polovini pečenja modlom u željeni oblik. Biftek iseckati na jednake male kockice, začiniti seckanim kaparima, inćunima, slačicom, tabaskom, peršunom i limunovim sokom. Dodati biljno ulje i seckani peršun. Složiti sve na tanjir i servirati prema afiniterima.