
NEDELJNI HOROSKOP OD 21. DO 27. APRILA: Bikovima napeto na poslu, slobodne Vage na meti UDVARAČA, a tek Vodolije...
Predstojeća sedmica će biti vrtlog jakih emocija i poslovnih izazova kada su horoskopski znaci u pitanju.
20.4.2025. 10:27
Predstavljamo vam recept za jelo kojim je Tanja uspela da oduševi sudije "MasterChef Srbija"!
Foto: Printscreen/ Prva TV
15.03.2024.|22:33
Izvor: Prva
Detaljan recept za tatar biftek sa kremom od žumanaca i krekerom od golice , suncokreta i lešnika!
Sastojci:
- Biftek
- Kapar
- Inćuni
- Tabasko
- Slačica
- Limunov sok
- Biljno ulje
- So i biber
- Seme suncokreta
- Se golice
- Lešnik
- Jaja
- Šalot
- Ruzmarin
- Francuski peršun
Postupak:
Biftek ostaviti na kratko u zamrzivač kako bi dobio čvrstu formu i mogao da se što preciznije iseče na male kockice. Za to vreme skuvati jaja do momenta rovito skuvanih. Na maslinovom ulju prodinstati šalot i dodati grančicu ruzmarina. Zaliti neutralnom pavlakom, začiniti solju i biberom. Sjediniti sa kuvanim žumancima i dobro izblendirati. Podesiti ukuse i dodati vrlo malo limunovog soka. Procediti kroz cediljku i smesu ubaciti u squeezer. Semenke izblendirati u blenderu, dodati belanac i posoliti. Peći na 179 stepeni 12-15 min. Oblikovati na polovini pečenja modlom u željeni oblik. Biftek iseckati na jednake male kockice, začiniti seckanim kaparima, inćunima, slačicom, tabaskom, peršunom i limunovim sokom. Dodati biljno ulje i seckani peršun. Složiti sve na tanjir i servirati prema afiniterima.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.