Ovaj specijalitet se spremao na dvoru Nemanjića, a sada je i Gordana uspela da napravi KRALJEVSKI OBROK!
U svom prvom pojavljivanju u "MasterChef-u", Gordana je spremala svinjski file u sosu od šumskog voća, a kao prilog, poslužila je pirinač. predstavljamo vam njen dobitni recept!
22.12.2023.|12:01
Izvor: prva.rs
Podeli:
Ovako je gordana opisala postupak pripreme svog specijaliteta:
Svinjski file očišćen od masnože i žilica, posolim i pospem belim lukom u prahu. Premažem maslinovim uljem i ostavim oko 20 minuta da odstoji.
Pirinač obariti u bujonu uz dodatak malo graška. Kada se skuva, oblikovati gau kuglu ili kupu.
Dok se pirinač bari, seckam pečurke koje su mi potrebne za sos.
Na vrućem tiganju pržim file na maslinovom ulju oko 5 minuta. Gotov file prebacim na ovalni tanjir i prekrijem folijom da malo odleži. Seckane pečurke stavljam u tiganj da se dinstaju. Kad ispari sav sok od pečurki, dodajem crveno vino, a potom šumsko voće ( ribizle, borovnice, kupine, maline). Kratko prodinstati, dodati med i na kraju malo gustina da poveže sastojke i da gustinu sosu.
Na tanjir sreviram kupu od pirinča, po sredini file isečen na parčiće i prelijem pripremljenim sosom.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Astro prognoza za period od 26. maja do 1. juna: Jedan horoskopski znak upada u period EMOTIVNIH OSCILACIJA sa partnerom, a ko će imati problem sa spavanjem?
Neki ljudi jednostavno imaju tu posebnu iskru koja ih čini neodoljivima. Njihovo prisustvo pleni, njihov osmeh zrači toplinom, a reči su kao melodija koja očarava sve oko sebe.
Od muškaraca se često može čuti: "Vi žene bi trebalo da dolazite s uputstvom...". Mnogi od njih smatraju da su žene vrlo komplikovane i da ih je teško "pročitati", a evo šta se krije iza toga.
Naučnik Furukava Takeji je tridesetih godina prošlog veka počeo da istražuje povezanost krvnih grupa i osobina ličnosti, a njegova teorija je postala veoma popularna.