Ovako je gordana opisala postupak pripreme svog specijaliteta:

Svinjski file očišćen od masnože i žilica, posolim i pospem belim lukom u prahu. Premažem maslinovim uljem i ostavim oko 20 minuta da odstoji.

Pirinač obariti u bujonu uz dodatak malo graška. Kada se skuva, oblikovati gau kuglu ili kupu.

Dok se pirinač bari, seckam pečurke koje su mi potrebne za sos.

Na vrućem tiganju pržim file na maslinovom ulju oko 5 minuta. Gotov file prebacim na ovalni tanjir i prekrijem folijom da malo odleži. Seckane pečurke stavljam u tiganj da se dinstaju. Kad ispari sav sok od pečurki, dodajem crveno vino, a potom šumsko voće ( ribizle, borovnice, kupine, maline). Kratko prodinstati, dodati med i na kraju malo gustina da poveže sastojke i da gustinu sosu.

Na tanjir sreviram kupu od pirinča, po sredini file isečen na parčiće i prelijem pripremljenim sosom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.