ČISTA DESETKA: Milanine taljatele sa mlevenim orasima, korom od pomoranže i kremom od crne čokolade koje morate da probate!

Jelo koje je su i sudije i Anamaria ocenili čistom desetkom!

Izvor: Prva  |  
.

Zamesiti pastu (150g brašna, 90g žumanaca i kašičica vode) dobro je sjediniti i mesiti dok se sve lepo ne spoji. Ostaviti sa strane umotano u providnu foliju da odmori.

250g mleka i 250g slatke pavlake staviti da se greje sa anisom, muskatnim oraščićem, korom pomorandže i vanilom.

Umutiti 80g žumanaca sa 90g šećera i dobro 'izbeliti' žumanca.

Kada je mešavina topla dodati 1/3 u žumanca da se temperatura prilagodi, zatim umutiti i vratiti celu mešavinu u šerpicu na vatru.

Mešati po dnu u obliku osmice, do 82 stepena. Ostaviti da se ohladi.

Pastu razviti u taljatele ili drugi željeni oblik. Skuvati je i ostaviti sa strane da se malo ohladi.

Pomešati šećer, mlevene orase, koru pomorandže, muskatni oraščić i dodati u pastu.

Dobro izmešati da se sve sjedini, servirati sa kremom opiljcima crne čokolade, korom narandže i listićem nane.