Anamaria je PRVA TAKMIČARKA koja je sebi obezbedila mesto u POLUFINALU "MasterChefa" i to uz pomoć OVOG JELA!

Odlukom sudija "MasterChef Srbija" Anamaria je prva takmičarka koja je ušla u polufinale.

Izvor: Prva  |  
Foto: Printscreen/ Prva TV
Foto: Printscreen/ Prva TV
.

U nastavku teksta predstavljamo vam recept za Beef Wellington, jelo koje je Anamaria napravila perfektno!

Priprema:

- Šampinjone sitno iseckati i na malo ulja dinstati dok sva tečnost ne ispari, zajedno sa malom količinom sušenih vrganja. Posoliti, pobiberiti i dodati majčinu dušicu. Bitno je isušiti dobro gljive. Dodati malo neutralne pavlake kako bi se povezala smesa od gljiva.

- Biftek ispeći sa svih strana 20ak sekundi. Potom ga ohladiti u frižideru. Nakon hlađenja premazati senfom.

- Na pvc foliju poslagati pršutu, potom ohlađenu smesu od gljiva, a onda i biftek, pažljivo urolovati uz pomoć prijanjajuće folije i stegnuti. Ostaviti na 5-10 minuta u zamrzivač.

- U međuvremenu, rastanjiti lisnato testo, skinuti foliju sa mesa i staviti na testo. Urolovati pažljivo biftek. Premazati umućenim jajetom. Takođe, od lisnatog testa napraviti ukrasnu mrežicu i staviti preko prvog sloja. Ponovo premazati i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, oko 20 minuta odnosno do 50 stepeni (proveriti termometrom).

- Kada je pečeno, pustiti meso da se odmori nekoliko minuta, a nakon toga iseći i poslužiti.

- Krompir skuvati u morski slanoj vodi. Kuvan krompir oljuštiti, izgnječiti i dodavati po malo putera u još topao krompir. Dodati i so po ukusu. Krompir pire treba da bude gladak, sjajan i vazdušast. Obavezno propasirati!

- Demiglas otopiti u tiganju, dodati malo crvenog vina cca 40ml i sačekati da alkohol ispari uz dodatak 1/2 kašičice šećera. Sos obogatiti majčinom dušicom. Sipati po potrebi vodu (vrlo malu količinu). Dodati oko 50g putera i odmah skloniti sa vatre.

Poslužiti beef wellington uz krompir pire i sos.