Udaja je velika promena ALI NE SAMO ZA PAR KOJI SE VENČAVA: Kako da se pobrinete za to da ne izgubite svoje prijatelje?

Promene ćete primetiti u svom rasporedu, ciljevima i odgovornostima kada započnete tu jedinstvenu avanturu sa svojim suprugom. Međutim, ono na šta možda niste računali je činjenica da biste nesvesno mogli da izgubite svoje prijatelje nakon udaje, ako niste dovoljno oprezni.

Foto: wavebreakmedia/Shutterstock
Foto: wavebreakmedia/Shutterstock
.

Sve promene koje se dešavaju pred vama, mogu vrlo lako da ostave trag na vašem društvenom životu. Iako je sasvim razumljivo da je vaš suprug sada vaš prioritet, ne biste smeli da dozvolite da izgubite ljude koje možda znate celog života i čiju podršku ste oduvek imali. Da, mislimo na vaše prijatelje. Ako ste zabrinuti zbog svog odnosa sa prijateljima nakon udaje, otkrijte u našoj galeriji šta možete da uradite kako ih ne biste izgubili.

INVESTIRAJTE U SVOJA PRIJATELJSTVA

Prioriteti se menjaju nakon braka, međutim važno je da se posvetite ulaganju u svoja prijateljstva. Potrudite se da budete u kontaktu sa svojim prijateljicama u danima kada ne možete da se vidite sa njima uživo. Video pozivi, poruke i klasični telefonski pozivi mogu napraviti veliku promenu. Kad god imate priliku pošaljite im neku šaljivu poruku da im stavite do znanja da mislite na njih.

DOGOVORITE SE SA SUPRUGOM OKO VREMENA SA PRIJATELJIMA

Gubitak kontakta sa starim prijateljima ne mora da bude vaša priča. Ukoliko se dogovorite sa suprugom kada ćete se družiti sa prijateljima, a kada ćete vreme odvajati za sebe i njega, nećete imati problema na ovom polju. Napravite za prvu ruku raspored kog ćete se držati dok vam ne pređe u naviku. Ako na primer idete sa suprugom na večeru, sastanite se sa drugaricama prepodne negde u gradu na kafi.

UČINITE DA VAŠA PRIJATELJSTVA BUDU PRIORITET, A NE OPCIJA

Glavni razlog zbog kog ljudi u braku gube kontakt s prijateljima je taj što zaboravljaju njihovu vrednost. Međutim, koga ćete prvog da pozovete kada se jave prvi problemi u vašem braku, ako ne svoju najbolju drugaricu? S druge strane, da li je fer da zaboravite da ona uopšte postoji kada sve u vašem braku teče glatko? Takvo ponašanje može stvoriti nepremostiv jaz među vama. Omogućite svojim prijateljima da budu deo vašeg novog života.

PLANIRAJTE SVOJE VREME ZA DRUŽENJE SA PRIJATELJIMA

To što ste u braku ne znači da ne možete da organizujete izlazak sa prijateljima, odlazak na kraći odmor ili kampovanje. Odaberite neki predstojeći muzički događaj u susednom gradu i posetite ga sa svojim prijateljima. Na ova dešavanja možete povesti i svog supruga i na taj način mu omogućiti da malo bolje upozna vaše prijatelje.

PODESITE ALARM ZA VAŽNE DATUME

Koliko god da ste zauzeti bračnim životom ne biste smeli da zaboravljate važne datume koji se tiču vaših prijatelja poput njihovih rođendana. Ovo se takođe odnosi na pojavljivanje na dešavanjima koja oni organizuju. Ako vam je teško da sve držite u glavi, napravite podsetnik na telefonu i ne prepuštajte ništa slučaju. To će vam dati mogućnost da poklon kupite na vreme i pošaljete čestitku, piše Ženski magazin.