Savet seksologa: Pre prvog seksa, obavezno PARTNERU POSTAVITE OVO PITANJE!

Vaš prvi put da imate seks s nekim novim može biti jako zabavno iskustvo ili možete brzo zažaliti. Bez obzira na to imate li seks za jednu noć ili vam je to prvi put da ste intimni s potencijalnim novim partnerom, koliko puta ste pre seksa ispitivali partnere o ovim stvarima?

Izvor: Krstarica/A.J.  |  
Ilustracija Foto: MJTH/Shutterstock
Ilustracija Foto: MJTH/Shutterstock
.

Seksolog Nađa Bokodi otkrila je da nikad nije započinjala vezu s pitanjima sve do svoje sadašnje devojke. Partnerka je jednom upitala kako postiže orgazam i to sasvim ležerno kao da je pitala šta će jesti za ručak.

Ne očekujući jednostavno pitanje, borila se da pronađe odgovor. Otvoreno pričanje o seksu može biti veliki izvor anksioznosti za mnoge ljude, nešto što Nađa tvrdi da dolazi iz istorije polno negativne kulture.

“U središtu toga je strah od seksa i pogrešna percepcija o tome da ako se otvoreno raspravlja o tome, promovisaćete promiskuitet među mladima. Iako je to lično, ne postoje iste erogene zone, fantazije ili anatomije kod dve osobe”, objasnila je za Daily Star.

Sistemi seksualnog obrazovanja optuženi su da uče žene da je seks nešto što im se radi, a ne nešto što same rade. Dok uče o mokrim snovima, erekciji i ejakulaciji, zadovoljstvo žena često se stavlja u drugi plan. Možda je tako jer mnoge žene nikad ne postave svojim partnerima pitanje: „Šta te tera da postigneš orgazam?“ jer se muški orgazmi već prioritet.

“Ne samo zato što je polno negativna kultura stigmatizovala ovakve rasprave, mnoge žene nikada nisu imale istinski recipročan seks pa ili iskreno ne znaju ili osećaju krivicu jer su dopustile partneru da se usredsredi na njihov užitak”, zaključila je.