Pronalaženje idealnog partnera nije ni lako ni jednostavno. Ako vam se čini da su svi muškarci koje ste do sada birali pogrešili, možda je vreme da promenite pristup i usvojite neke trikove koji će vam omogućiti da konačno pronađete „onog pravog“.

Morate znati šta želite

Ako želite da pronađete pravog partnera, prvo morate da definišete šta zaista želite kada su u pitanju romantične veze. Naravno, nijedna osoba nije savršena i ne možemo uvek dobiti tačno ono što želimo. Ipak, dobro je biti svestan sopstvenih želja i potreba. Razmislite o svojim vrednostima i stvarima koje su vam zaista važne u životu i ne ulazite u vezu sa nekim čiji su pogledi na život potpuno drugačiji od vaših. Umesto da tražite određene kvalitete u idealnom partneru, bolje je da se fokusirate na to kako se osećate kada ste u društvu te osobe. To je ključ.

Dobro proučite svoje prethodne veze

Verovatno ste i sami mnogo puta čuli frazu „istorija se ponavlja“ i to je zaista tačno. Uzmite malo vremena i vratite se u prošlost. Razmislite o svim vezama koje ste imali i šta je u njima pošlo po zlu. Koji su obrasci u ovim odnosima bili pogrešni? Koje greške ne bi trebalo ponoviti? Shvatićete da sve one veze koje su propale imaju nešto zajedničko. Ako ne naučite lekcije i ne promenite svoje obrasce ponašanja, ponovo ćete započeti vezu sa pogrešnom osobom. Dok ne naučimo, skloni smo da iznova biramo pogrešne partnere i ponavljamo iste greške. Dakle, ozbiljno proučite sve svoje veze iz prošlosti i zapišite na papir sve prednosti i mane, kao i mane bivših partnera. Obećajte sebi da nećete ponavljati iste greške ili ulaziti u vezu sa nekim sličnim.

Ne ignorišite “crvene zastavice”

“Crvene zastavice” su svi oni mali znakovi upozorenja koji se mogu primetiti na samom početku veze i koji izazivaju zabrinutost, ali smo često skloni da ih ignorišemo u nadi da grešimo. Vidimo da nešto nije ok, ali se nadamo da će to nestati ili se promeniti ako dovoljno volimo osobu sa kojom smo u vezi. Nažalost, crvene zastavice retko jednostavno nestanu. Ako primetite takve znake na početku veze, nemojte ih samo ignorisati. Dobro razmislite da li zaista želite da budete u vezi sa tom osobom.

Poslušajte prijateljski savet

Koliko puta ste bili sa nekim, a prijatelji i voljene osobe su vam govotile da nije dobar za vas? Kada smo zaljubljeni, skloni smo da ignorišemo ono što je drugima očigledno. Zaljubljenost nas često sprečava da donosimo racionalne odluke, ali tu uskaču prijatelji. Ako vam prijatelji koji vas zaista dobro poznaju kažu da određena osoba nije dobra za vas, poslušajte ih ili barem razmotrite njihov savet. U većini slučajeva, vaši prijatelji celu situaciju vide mnogo realnije i žele samo najbolje za vas, pa razmislite o njihovim dobronamernim savetima i upozorenjima.

Nije loše biti solo

Mnogi ljudi stupaju u odnose sa pogrešnim ljudima samo iz straha od usamljenosti. Ali da li je zaista tako loše biti samac? Nije. Solo život donosi mnoge prednosti i uvek je bolje biti sam nego sa pogrešnom osobom. Dakle, ako želite da prestanete da birate pogrešne partnere, ključno je da prihvatite činjenicu da ste neko vreme sami. I u tome nema ništa loše. Verujte u sebe i u mogućnost da ćete jednog dana zaista pronaći nekoga ko će biti idealan za vas i ko će vas voleti onako kako zaslužujete, a do tada uživajte u svim blagodetima vašeg solo života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.