POGLED sve otkriva: U šta gledaju ŽENE, a u šta MUŠKARCI ako ste im privlačni i žele nešto više od vas!

Da li ste ikada obratili pažnju?

foto: Depositphotos/ninann
foto: Depositphotos/ninann

Kažu da pogled "može da ubije", ali isto tako može da bude i te kako koristan.

Naučnici su konačno shvatili kako da sami otkrijete da li se nekome sviđate, a verovali ili ne, sve je u pogledu.

Novo istraživanje dva američka univerziteta Wellesley i Kansas je utvrdilo da pokreti očiju variraju u odnosu na to da li vas neko posmatra kao potencijalnog partnera ili prijatelja.

Stručnjaci su proučavali pokrete očiju 105 heteroseksualnih studenata, muškaraca i žena, kojima su pokazivali fotografije nepoznatih ljudi suprotnog pola. U isto vreme su odgovarali da li ih te osobe interesuju na prijateljski ili ljubavni način, piše net.hr, a prenosi Objektiv.

Ženski vs. muški pogledi

Dakle, kako možete da utvrdite da li se nekome sviđate? Prema rezultatima studije, i muškarci i žene su gledali duže u glavu i grudi osobe sa kojom bi želeli vezu. Onima kojima je pogled češće padao na noge ili stopala su bili zainteresovani samo za prijateljstvo.

Pored toga, naučnici su uočili da su muškarci češće gledali u grudi, noge, struka i bokove bez obzira na to da li nekoga vide kao potencijalnu partnerku ili prijateljicu. S druge strane, žene su uglavnom posmatrale glavu i poprsje muškaraca.

Zaključak istraživanja je da će muškarci proučavati ženske grudi, struk i bokove, bez obzira na to da li je vide kao drugaricu ili potencijalnu partnerku. Međutim, ako vide potencijal za romansu, duže i češće će pogled zadržavati na ženskom licu.

Žena će se duže i učestalije fokusirati na lice i torzo muškarca ako ga vidi kao potencijalnog partnera. Pogled koji luta od grudi do bokova i nogu otkriva da je zainteresovana, bilo za prijateljstvo ili za nešto intimnije. Međutim, ako žene gledaju samo u muškarčevo lice, tada je zainteresovana za prijateljstvo.