Period bez intimnih odnosa: I apstinencija ima svoje dobre strane

Iako intimni odnosi mogu da ojačaju srce i produže život, vreme provedeno bez "vrelih" aktivnosti u spavaćoj sobi takođe ima svoje koristi, posebno za mentalno zdravlje.

Izvor: 24sedam.rs/K. B.  |  
Ilustracija Foto: Gengwit Wattakawigran/Shutterstock
Ilustracija Foto: Gengwit Wattakawigran/Shutterstock
.

Više prakse, više samopouzdanja

Tokom s*ksa, žene mogu biti izuzetno nesigurne u svoje telo, pitajući se da li su dovoljno dobre ili privlačne, što može loše uticati na njihovo samopouzdanje.

Period bez s*ksa može promeniti vaše prioritete, tako da možete iskoristiti dodatno vreme za vežbanje i promenu ishrane. Bolja forma će definitivno povećati vaše samopouzdanje i poboljšati način na koji gledate na svoje telo.

Istraživanje sopstvenog tela

"Sušni" period je odlična prilika da istražite sopstveno telo. Najviše od samozadovoljstva mogu imati oni koji nikada nisu imali vrhunac sa partnerom, pa sada mogu da saznaju šta ih pali, a šta ne i koji dodiri im se zaista dopadaju.

Nema straha od trudnoće

Život u paru, uprkos svojim prednostima, ponekad može biti veoma naporan. Partneri treba da se međusobno koordiniraju i prave kompromise. Postoje razne rasprave, uključujući i s*ks, zbog čega su tuče neizbežne. Bez s*ksa, nema drame, a ni straha od neželjene trudnoće. Više ćete ceniti s*ks

Vreme provedeno bez s*ksa će vas naučiti da više cenite s*ks. Kada se ovaj period završi, valjanje između čaršava biće intenzivnije nego ikada ranije, posebno ako koristite veštine koje ste naučili istražujući sopstveno telo, piše Your Tango.