Ovo su najčešći seksualni fetiši: stopala, grudi, pirsing...

Pročitajte ovaj tekst i saznajte koji je vaš seksualni fetiš.

.

Iako vam to možda deluje uvrnuto, seksolozi tvrde da su seksualni fetiši su nešto što mora da postoji tokom seksualnog odnosa ili masturbacije kako bi osoba uopšte mogla da se uzbudi i doživi orgazam.

Možda se nećete naći u svim ovim seksualnim fetišima, ali barem u jednom hoćete:

Stopala

Najčešći fetišisti, kad su stopala u pitanju, su muškarci i uglavnom vole da posmatraju, mirišu, ližu ili ljube ženska stopala kako bi doživeli seksualno uzbuđenje i orgazam.

Voajerizam

Voajerizam je fetiš u kojem osoba doživljava seksualno uzbuđenje posmatrajući druge za vreme seksualnog odnosa ili dok su goli. Voajera ima više nego što i mislite, samo što većina ljudi toga nije svesna.

Lateks, koža, guma…

Ovaj fetiš se odnosi na osobe koje doživljavaju seksualno uzbuđenje ukoliko oni ili njihov partner nosi određene materijale kao što su koža, lateks, guma i slično.

Dominacija i submisivnost

Dominacija i submisivnost su deo akronima BDSM, svojevrsne seksualne “subkulture” koja je mainstream popularnost doživela nakon filma “50 shades of gray”. U pitanju je skraćenica za vezivanje, dominaciju, submisivnost i mazohizam kao igre za vreme seksualnog odnosa kako bi se doživela seksualna uzbuđenost i orgazam, uz korišćenje “rekvizita” kao što su lisice, bičevi….

Pirsing

Ovaj izuzetno popularni fetiš odnosi se na ljude koji imaju probušene određene delove tela kao što su lice, jezik, pupak, bradavice, polni organi. Među ovim fetišistima su često i osobe koje podržavaju kulturu tetoviranja tela.

Grudi i guza

Kada govorimo o grudima i zadnjici kao fetišu, onda mislimo na osobe koje tokom seksualnog odnosa, putem određenih poza svoju pažnju posvećuju isključivo ovim delovima tela i jedino na takav način mogu doživeti orgazam.

Kosa

Kosa je još jedan od iznenađujuće popularnih fetiša. Bilo da su u pitanju plavuše, crnke ili crvenokose, većina muškaraca ima svoj određeni tip. Pojedini muškarci imaju fetiš na određene vrste frizura poput visokog repa sa kojim žene mogu izgledati mlađe.

“Kros dresing”

Nekim muškarcima je sama činjenica da nose žensku odeću koja je “zabranjena” dovoljna za seksualno uzbuđenje.

I bez obzira na vaše seksualne preference ili na to šta mislili o seksualnom fetišizmu, u suštini je važno samo jedno – da su obe strane saglasne i da uživate u tome.

Izvor: klix.ba