Otkrivena poza koja žene dovodi do najintenzivnijeg vrhunca - da, jeste misionarska poza, ali izmenjena!

Interesantno novo istraživanje nastojalo je da otkrije najbolju seks pozu za žene kada je reč o njihovom dostizanju vrhunca penetracijom.

Ilustracija Foto: Tinnakorn jorruang/Shutterstock
Ilustracija Foto: Tinnakorn jorruang/Shutterstock
.

Kako naučnici navode, odgovor na pitanje koja je poza savršena za dostizanje ženskog orgazma, krije se upravo u dobroj staroj misionarskoj pozi, sa malom izmenom, odnosno sa dodatkom jastuka ispod ženine zadnjice tako da joj karlica bude u nešto višem položaju tokom seksa.

Kako je preneo žurnal "Sexologies", par istraživača sa privatne ginekološke klinike "New H Medical" u Njujorku, nakon dužeg proučavanja potvrdio je najuspešniju pozu za dostizanje ženskog orgazma ispitivanjem protoka krvi u klitorisu pre i posle seksa u pet glavnih poza.

Poze su uključivale da je žena gore licem u lice, sedeću licem u lice, licem u lice sa muškarcem gore – bez jastuka i klečeću otpozadi.

Naučnici su otkrili da se klitorisni protok krvi povećava nakon odnosa u svakoj varijaciji osim u klečećoj dogi pozi. Oni su takođe zaključili da je licem u lice sa muškarcem odozgo poza, poznata kao misionarska, sa jastukom ispod ženine karlice najuspešniji način da se ubrza i poveća protok krvi u klitorisu.

"Klečeća poza otpozadi proizvodi najmanju količinu direktnog klitorisnog kontakta i rezultira neznatnim povećanjem krovtoka u ovom delu u poređenju sa pozama licem u lice“, napisali su autori studije, prenosi zenskimagazin.rs.

Kako je u radu objašnjeno, par vrednih naučnika predstavlja zdrav doktorski par, starosti trideset i dve godine oboje, dobro poznat istraživačima koji su nad njima vršili eksperimente. Uživanje u seksualnim akrobacijama pod budnim okom dva istraživača može biti stavljeno pod pitanje, ali moramo uzeti u obzir da ne vole svi ljudi iste stvari u krevetu, tako da ako je njima bilo lepo, ko smo mi da im sudimo.

Pored toga, ovo istraživanje je potpuno validno jer se nije oslanjalo na verbalno potvrđivanje potencijalnog orgazma, već je naučnim putem pratilo protok krvi u klitorisu, što je definitivno pravi pokazatelj seksualnog uzbuđenja.

Ovo poslednje istraživanje je samo potvrda sličnih otkrića koja su stigla iz daleko veće studije.

Jedan rad iz 2020. godine uključio je 20.000 čeških heteroseksualnih ljudi, ispitavši ih o njihovim preferencijama u okviru od trinaest seksualnih poza. Ovde je takođe pokazano da je poza licem u lice prava stvar kada se traga za ženskim orgazmom, mada je iz ovog velikog uzorka izvučen zaključak da je najpovoljnija poza zapravo licem u lice sa ženom gore.