"Nikad nisam upoznala muškarca koji ne voli ovu pozu u seksu"

Momak kom je to najdraži položaj otkriva svoj teritorijalni animalistički instinkt kao da je kralj džungle. Ali, s druge strane, time pokazuje da se u njemu skriva strah od intimnosti i nije previše romantičan.

Izvor: 24sata.hr/Tina Kos/The Sun  |  
Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB/Shutterstock
Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB/Shutterstock
.

Misionarska poza može se nazvati klasičnom, a vole je muškarci tradicionalnog načina razmišljanja koji su pomalo nesigurni u sebe. Upravo zato vole da gledaju partnerku u lice, da vide njene reakcije i dobiju odgovor na večno pitanje: 'Koliko sam dobar ljubavnik?'. To, takođe, pokazuje kako vole da imaju kontrolu tokom seksa", rekla je dr. sc. Ava Kadel, seksualna terapeutkinja iz SAD-a.

"To je romantično, ali ne i avanturističko. Nema ništa loše u klasičnom vođenju ljubavi, ali ponekad bi trebalo 'istražiti svoju divlju stranu", savetuje ona.

Napominje da postoji problem ako muškarac ili žena mogu doživeti vrhunac samo u misionarskom položaju. Tada bi bilo dobro, kaže, poraditi na reprogramiranju seksualnog života.

"Pokušajte s pozom u kojoj je žena na vrhu, na vama. Ta poza ima jednake kvalitete kao i misionarska, ali u njoj ćete se morati odreći želje za kontrolom i malo začiniti stvari", dodala je.

'Nikad nisam upoznala muškarca koji ne voli doggy pozu'

Doktoka Kadel kaže da nikada nije upoznala muškarca koji ne voli ovu pozu. Mnogi čak veruju da je to najbolji položaj za seks. Momak kojemu je to najdraži položaj otkriva svoj teritorijalni animalistički instinkt kao da je kralj džungle, kaže stručnjakinja. S druge strane, time pokazuje da se u njemu skriva strah od intimnosti i nije previše romantičan.

Kod ove poze užitak može biti velik, ali na račun intimnosti. Kako bi to nadoknadili, povremeno promienite pozu, a najidealnija za bliskost je poza kašike.

'Kaubojku vole oni koji žele da ugode ženi'

"U ovoj pozi žena je na muškarcu, i ona je ta koja ima svu kontrolu. Muškarci koji vole tu pozu najverojatnije misle na zadovoljstvo svojih partnerika i to im je važno. Takođe, oni u isto vreme time pokazuju da su sigurni u sebe i kada su podložni, a u isto vreme su i dominantni jer omogućuju partneriki postizanje orgazma dubljom penetracijom", kaže.

Savetuje muškarcima da povremeno preuzmu kontrolu, 'zgrabe' partnerku i promene pozu - ona će to jako ceniti i uzbudiće se još više.

'Kašika pozu vole strastveni muškarci'

"To je položaj u seksu kojeg nazivaju i 'pozom za lenje'. Oboje leže na boku, a muškarac je iza žene. Ovo je vrlo intimna poza jer se tokom vođenja ljubavi partneri dodiruju velikim delom tijela. Muškarci kojima je ovo najdraža poza nikako nisu 'slabići' već su strastveni i silno žele da zadovolje partnerikucu", pojašnjava.

'Zločasti muškarci to vole da rade svugde'

Muškarci ovog tipa najviše vole da vode ljubav svugde, samo ne u krevetu - pod tušem, preko kuhinjskog stola, naslonjeni na zid... To otkriva avanturistički nastrojene tipove koji su pomalo 'zlačesti'.

"To je nestašni ljubavnik kojega uzbuđuje pomisao da bi mogao da bude ulovljen tokom seksa. On se želi da zabavljaju koliko god je moguće, bez obzira na posledice - pojašnjava ova seks terapeutkinja.

Ipak, katkad se treba primiriti i iskušati klasičnije poze u koje je uključen krevet, čisto zbog promene koje će partnerku razveseliti", dodaje.