Nauka potvrdila: Najsrećnije žene su singl, evo i zašto!

Kada su u pitanju izlasci, inteligentne žene su jako izbirljive. One će radije da čekaju nekoga ko im u potpunosti odgovara, nego da se upuste u vezu sa bilo kim samo da ne bi ostale same.

Samostalna žena, foto: Depositphotos/sanneberg
Samostalna žena, foto: Depositphotos/sanneberg
.

Nedavno istraživanje je dokazalo da se sve veći broj žena odlučuje da bude singl, a razlog je jednostavan - tako se osećaju srećnije. U našem društvu je uvraženo mišljenje da biti bez partnera je sinonim za tugu i usamljenost, što je zapravo daleko od istine. Evo zašto je super biti singl!

Imate više vremena za sebe

Žene koje su u vezama često se žale na to što nemaju dovoljno vremena koje bi mogle da posvete sebi, pored brige o partneru ili deci. Međutim, kada ste sing, imate sve vreme ovog sveta sa kojim možete da raspolažete onako kako vam odgovara.

Ne postoji pritisak

Ne morate da pamtite sve datume, spremate posebna iznenađenja za dan zaljubljenih, uvek izgledate savršeno. Kada ste sing možete sebi da priuštite vikend koji ćete ceo provesti u spavaćici, gledajući filmove i serije, bez osećaja da morate da oduševite nekoga garderobom ili savršenom frizurom.

Imate više vremena za sebe, foto: Depositphotos
Imate više vremena za sebe, foto: Depositphotos
.

Veća je mogućnost da se fokusirate na karijeru

Žene uglavnom zbog ljubavi odustanu od karijere i posvete se porodici i partneru. Balansiranje između karijere i obaveza u kući je veoma teško. Zato sing devojke mogu svu pažnju da usmere na postizanje ciljeva i ostvarivanje velikih uspeha na poslovnom planu.

Prestaćete da brinete o tome šta drugi misle

Kada ste dugo sami i samostalni, shvatite da ste vi jedina osoba koja može vama i da sudi. Verujete u sebe i prestajete u potpunosti da brinete o onome što drugi ljudi kažu. Više ne tražite potvrdu od drugih, a logičan sled je da se osećate mnogo srećnje.

Ojačaćete ostale odnose

Kada ste u vezi, provodite većinu vremena sa partnerom, pa zato odnosi sa prijateljima i porodicom trpe. Kada ste singl možete češće da provodite vreme sa bliskim ljudima i stvarate kvalitetne veze.

Putujete više, a brige su svedene na minimum

Biti sam znači znači biti snažan. Kada morate sve da uradite same, postajete snalažljivije, snažnije i sigurnije u sebe.

Izvor: Stil