Mladolik izgled zahvaljujući seksu!

U najnovijim istraživanjima, naučnici su došli do zaključka da redovan seks zaista može da utiče na to da izgledate malđe.

.

Prema rečima doktora Dejvida Viksa, nekadašnjeg načelnika psihologije starenja u Rojal Edinburg bolnici, ukoliko imate redovne odnose u vašim četrdesetim i pedesetim (redovno podrazumeva tri puta nedeljno, umesto dva), izgledaćete mlađe 5-7 godina od vaših vršnjaka.

Viks objašnjava da je zadovoljstvo koje dolazi od seksa krucijalan faktor u očuvanju mladosti. Lučenje endorfina, prirodne hemikalije u telu za dobre osećaje doprinosi mladolikom izgledu. On deluje kao prirodni antibiotik, kao sedstvo protiv bolova, opuštanja i nervoze i čini da se lakše zaspi.

Fizička aktivnost tokom seksa pojačava cirkulaciju, što je važno za srce i daje koži blistav sjaj. Ljudski hormon rasta se takođe luči vođenjem ljubavi i može da učini kožu elastičnijom i tako umanjuje verovatnoću da se koža bora. Seks pomaže sagorevanje kalorija i otpušta supstance koje podižu imuno sistem, dok manjak stresa poboljšava kvalitet sna.

Dok ove seksualne beneficije deluju impresivno, još impresivnije je to da su istraživači uspeli da nađu parove u njihovim četrdesetim i pedesetim koji imaju seksualne odnose tri puta nedeljno! Ovo poziva dalje pitanje, da li nas seks čini mlađima ili mi samo delujemo mladoliko u zavisnosti od toga kako se osećamo i ponašamo?

Bez obzira na sve, dobar je podsetnik da seks nije rezervisan samo za mlade i novozaljubljene, i možda sledećeg puta kada pomislite da lažirate migrenu, pomislite na ove rezlultate.