KIKIRIKI, BOROVNICE, AVOKADO: Ovo je hrana koja garantuje bolji seks

Ako želite da začinite svoj ljubavni život treba da znate da se glavni afrodizijaci kriju u vašoj kuhinji. Hrana ima veliki uticaj na libido, zato, ako želite da raspalite strast u krevetu dobro razmislite šta će se naći na vašem tanjiru.

Ova hrana je afrodizijak, foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock
Ova hrana je afrodizijak, foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Napravite romantičnu atmosferu, pustite laganu muziku, a na sto stavite aromatične i ukusne namirnice koje će u vama probuditi želju za vođenjem ljubavi.

Crna čokolada

Crna čokolada je bogata feniletilaminom, koji je zaslužan za stvaranje osećaja zaljubljenosti. Istraživanja pokazuju da žene koje svakodnevno konzumiraju crnu čokoladu imaju bolji seksualni život od onih koje to ne čine.

Kikiriki

Sastojak L – arginin kojim obiluje kikiriki pojačava seksualnu funkciju kod muškaraca, pa je samim tim odličan afrodizijak. Jedna šaka je dovoljna da raspali vatru u vama.

Semenke bundeve

Semenke bundeve su bogate cinkom, pa su odličan izbor za one muškarce koji imaju problema sa radom prostate. U njima se nalazi i cink koji je veoma značajan za podizanja libida žene. Ove semenke su bogate i omega-3 masnim kiselinama koje su veoma važne za seksualno zdravlje, piše 24sata.hr.

Avokadao

Ovo tropsko voće sadrži velike količine folne kiseline. Avokado podiže energiju i količinu zdravih masnoća u telu, što podstiče dobro raspoloženje.

Špargle

Špargle su bogate vitaminom B koji podstiče proizvodnju histamina, koji povećava seksualnu želju kod žena i muškaraca.

Borovnica

Još jedno ukusno voće koje ima pozitivan uticaj na nivo energije u telu. Borovnice podmlađuju naše telo i mozak, što ima blagotvorno dejstvo i na podizanja libida.

Beli luk

Ova vrlo zdrava namirnica moćan je pojačivač strasti. Beli luk je bogat alicinom, sastojkom koji pojačava cirkulaciju i protok krvi u polnim organima. Ipak, zbog svog jakog i neprijatnog mirisa savetuje se da ga ne jedete neposredno pre samog sekusalnog odnosa.

Lubenica

Lubenica sadrži fitohemikaliju citrulin koja se u organizmu pretvara u aminokiselinu arginin. On opušta krvne sudove, podstiče cirkulaciju i samim tim pozitivno utiče na libido.