Jedna stvar u SVAĐI vam može SPASITI vezu: Evo šta treba da uradite, ako želite da REŠITE PROBLEM!

Duboko udahnite - to može napraviti razliku.

Izvor: 24sedam.rs/K. O.  |  
Ilustracija/Foto: Olena Yakobchuk/Shuttrstock
Ilustracija/Foto: Olena Yakobchuk/Shuttrstock
.

Ako vi i vaš partner dok se svađate podsećate na boksere koji kruže jedan oko drugog u rignu, okupirani pronalaženjem "slabe tačne" protivnika, onda "Hjustone, imamo problem".

Rasprava između ljubavnika ne bi trebalo da se odnosi na dokazivanje da je jedan u pravu, a drugi ne.

Ovo nije borba veka. Ne želite (nadamo se) da zadate nokaut udarac. Vaš spor se odnosi na određeno pitanje, obe strane treba ostaviti da stoje i nakon perioda hlađenja vratiti se dobrim stvarima. Ali u žaru trenutka, sve na šta možete da se usredsredite je da ste uznemireni.

Ova osoba koja bi trebalo da vas ceni radi suprotno i povređuje vas svojom tvrdoglavošću, bezobzirnošću, lošom rasuđivanjem... Zapeniti uz toliko emocija, reči mogu da izlete iz vaših usta da poželite da vratite u trenutku kada su još u vazduhu. Reči koje nemaju nikakve veze sa temom o kojoj se radi, već se tiču prošlih nepravdi i zamišljenih uvreda. Reči koje se odnose na nesigurnost vašeg partnera.

Vaš posao je da izbegavate da izgovarate fraze poput: "U pravu si. Tvoja majka najviše voli tvoju sestru" ili "Nije ni čudo što nikada nisi dobio to unapređenje. Previše si plašljiv".

Duboko udahnite, opuštajući se, čisteći i zapitajte se da li treba da zadate ovaj niski udarac. Da li želite da vidite bol u očima svoje voljene ili voljenog i znate da ste ga izazvali? Zar ne možete zadržati borbu usredsređenu na to čiji je red da izabere film?

Još uvek se ljutite, ali pauza je bila pauza za razum koju ste morali da uzmete. Recite: „Sada sam previše ljut da bih nastavio sa ovim. Dozvoli mi da malo prošetam (slušam muziku ili nešto drugo) i možemo da razgovaramo o tome kasnije“.

Poštena borba je slična maksimi dijete: Minut na usnama - zauvek na bokovima, piše Your Tango.