Isprobajte "pravilo 10-5-10": Uz njega će seks biti NEZABORAVAN, a orgazmi NEVEROVATNO DOBRI!

Postoji jedna metoda koja obećava vrhunski užitak i maksimalno zadovoljstvo ispod čaršava. Zove se pravilo "10-5-10" i služi tome da niko ne zaboravi na predigru.

Izvor: 24sata.hr/Daily Star  |  
Foto: George Rudy/Shutterstock
Foto: George Rudy/Shutterstock
.

Dr Džanel Hauel, fizioterapeutkinja i doktorka za rehabilitaciju vagine, razjasnila je zašto bi predigra uvek trebalo da igrati glavnu ulogu. Iako ljudi možda nemaju uvek vremena da joj se prepuste, ona tvrdi da postoje brojni razlozi zašto je ona vredna truda.

- Znam da ponekad jednostavno nećete imati vremena za nju, ali kada je budete imali, isprobajte moju strategiju koja će vam pomoći da stvarno osetite seksualno uzbuđenje, seksualno iščekivanje i pojačano uzbuđenje tokom vaše sledeće predigre. Moje pravilo 10-5-10 za predigru je strategija koja stimuliše različite erogene zone po celom telu, a to može toliko da "zapali" vaš mozak i telo da ćete moliti za još - rekla je Hauel.

Prvih 10 minuta

- Prvih 10 minuta provodite samo na vratu i iznad njega. To uključuje poljubac u vrat, uho, usne i tako dalje. Ljubite se koliko god želite - rekao je dr Hauel.

Rekla je da možete da počnete na kauču ili stojećki pre nego što krenete u spavaću sobu. Možete da radite šta god želite na području vrata i lica pre nego što pređete na neko drugo mesto. Radite to dobrih 10 minuta.

Sledećih pet minuta

Zatim morate da idete ispod vrata, ali ne dalje od pupka. Od milovanja preko stimulacije bradavica do ljubljenja - postoji mnogo stvari koje možete da isprobate.

- Posebno uživajte u ovom delu, jer se pokazalo da stimulacija bradavica pre seksa pojačava vaše uzbuđenje - dodala je doktorka.

Postoje čak i naučna istraživanja koja su dokazala da stimulacija bradavica i grudi može da poveća seksualno uzbuđenje i kod žena i kod muškaraca.

- Kada su vaše bradavice stimulisane, to povećava oksitocin koji šalje krv u vašu matericu, vaginu i klitoris. Ako vam bradavice postaju tvrde, to može da pomogne da i klitoris postane tvrd - nastavila je ona.

Poslednjih 10 minuta

Za kraj bi trebalo da provedete dobrih 10 minuta dole - u prevodu bilo gde ispod pupka. Možete da se zabavljate kako god želite: rukama, ustima ili čak dodavanjem seksi igračke.

- Ako nameravate da se upustite u penetrativni seks, prvo sačekajte 10 minuta kako biste se stvarno zagrejali i probudili svoj klitoris, stimulisali svoje telo i bili u iščekivanju onoga što sledi. Ako nećete da se upuštate u penetrativni seks, provedite koliko god vremena želite tokom ovog poslednjeg dela pravila "10-5-10" - objasnila je doktorka.

Iako pomisao na apstinenciju još 10 minuta zvuči kao mučenje, na kraju će to da dovede do većeg vrhunca, piše Daily Star.