DUGE VEZE imaju i svoju NEGATIVNU stranu: Mogu da vas koče u snovima, napredovanju i ciljevima - ali to NIJE SVE!

Pritisak da mora da se bude u predanim, dugim vezama ili brakovima, možda ima dobre namere, međutim, on pojačava poruku da ako ste slobodni, propuštate nešto - da nekako život nije potpun dok ne nađete tu posebnu osobu.

Foto: Dean Drobot/Shutterstock
Foto: Dean Drobot/Shutterstock
.

Dakle, ako ste slobodni i čeznete za posebnom vezom, razmotrite i sva bajkovita uverenja o dugim, predanim odnosima. Potrebno je da se oslovodite sve te pompe kako s vama nešto nije u redu, a evo pet istina o dugim vezama kojih možda niste svesni:

1. Postaje dosadno

Ponekad će vam biti dosadno s partnerom, u seksualnom, kućnom i zajedničkom životu. To može da traje nekoliko minuta ili sati, pa čak i nekoliko meseci ili godina.

2. Mogu vas kočiti - u snovima, napredovanju i ciljevima

Lako se 'uljuljati' u dugotrajnim vezama, gde najviše može da pati vaša neovisnost i nagon za ostvarivanjem ciljeva. I partner može da se oseća jednako - može da stagnira.

3. Osećaji će vam biti povređeni

Bićete razočarani. Odnosi zahtevaju ranjivost, baš kao i intimnost. U dugim vezama uvek ćete se susretati s prilikama gde ćete morati da se suočite sa svim svojim nesigurnostima, strahovima i 'ranama'.

Dakle, bilo da ste samac ili u vezi, oba statusa imaju svoje pozitivne i negativne strane. Svaka strana ima svoje izazove i nagrade. U svačijem životu postojaće vreme kada će biti samci i vreme kada će biti u paru, piše YourTango.