Da li znate zašto je broj 1,09 ZNAČAJAN za vezu? U njemu se krije TAJNI KOD srećne veze, a evo šta predstavlja!

Ključ srećne veze krije se i u visini.

Izvor: 24sedam.rs/K. O.  |  
Foto: Dean Drobot/Shutterstock
Foto: Dean Drobot/Shutterstock
.

Na šta vi sve obraćate pažnju kada birate partnera? Da li ste ikada razmišljali koji su to svesni, a koji nesvesni obrasci koji vas privlače?

Na prvi pogled uvek su tu fizičke karakteristike. Nekima je važna boja kose, boja očiju, dok drugi posebnu pažnju obraćaju na visinu.

Naučnici imaju svoja istraživanja i tumačenja, a oni kažu da je ključ srećne veze odgovarajuća razlika u visini između partnera. To ne znači da su izgled i ličnost manje važni, ali ljudi i te kako obraćaju pažnju na visinu svog potencijalnog partnera kada donose odluku da li će sa njim započeti vezu.

Istraživači sa Univerziteta u Seulu otkrili su da je visina partnera posebno značajna damama. One su navodno srećnije ako su u vezi sa relativno visokim muškarcem. Poljski antropolog Boguslav Pavlovski čak tvrdi da postoji idealan odnos između visina partnera u vezi.

I tu na scenu stupa magični broj 1,09! Istraživanje profesora Pavlovskog pokazalo je da je najidealnije da muškarac bude 1,09 puta viši od svoje lepše polovine. To znači, da će žena od 172 centimetra biti najsrećnija u vezi sa muškarcem od 187 centrimetra.

Profesor Pavlovski smatra da ženska preferencija prema visokim muškarcima ima evolutivan uzrok. Naime, u slučaju jačeg pola, visina je signal zdravlja i većeg reproduktivnog potencijala, ali i društvenog statusa.

Ipak, slušajte svoje srce kada birate, a ne matematiku jer postoje primeri koji prkose svim zakonima logike i nauke.