Da li se SUPROTNOSTI privlače? Evo šta je pokazalo istraživanje!

Sigurno ste čuli da se suprotnosti privlače. To zaista jeste tačno, ali bojimo se da ne važi za duge veze. Ovo ste sigurno čuli mnogo puta...

Izvor: 24sedam.rs/Z.A.S.  |  
Foto: Roman Chazov/Shutterstock
Foto: Roman Chazov/Shutterstock
.

Kada se dve osobe prilično razlikuju, na kraju se sudare i dođe do "pucanja", a novije istraživanje otkriva zbog čega je to tako.

Istraživanje je sproveo jedan sajt za upoznavanje, a prema onome što su otkrili, sličnost je ključ uspeha u dugim vezama, bez obzira na to što drugačiji ljudi, u početku, mogu biti privlačni jedni drugima.

U studiji je učestvovalo 1.000 parova i otrkiveno je da suprotnosti moraju da se "sudare" u jednom trenutku, čak i ako se privlače na početku.

Ova studija tvrdi da se suprotnosti privlače samo na kratko i da ih jednu drugoj privlače intrigantne razlike. Vremenom se te razlike ispreče između ljudi i dovode do netrpeljivosti.

Pokornu osobu može da privuče neko ko je dominantan, ali bi bolje bilo da dvoje dominantnih budu u vezi, piše u studiji. Iako bi povremeno mogli da se sudare, osećaće se ravnopravno u vezi i samim tim će veza biti zdravija. Isto tako, introvertnu osobu može da privuče ekstrovert, jer je introvert zbog samopouzdanja ekstroverta pod manjim stresom na početku veze. Bez obzira na to, ako ništa drugo, njihovi različiti pogledi na društvo isprečiće se između njih - ekstroverti vole da budu u većim grupama, dok su introvertima draže manje grupe, što će vremenom sigurno stvoriti tenziju u vezi. Ako tražite partnera, gledajte da vam bude što sličniji ukoliko želite da vam veza potraje.