Ako vas muškarac zaprosi da li vam se smeši život ispunjen pažnjom, podrškom i ljubavlju ili će brak više ličiti na noćnu moru? Spoljašnji izgled može da vara, ali ako pažljivo pogledate, sledeći znaci će vam reći da li je muškarac zaista vredan vašeg vremena i da li će biti vaš "zauvek". A koji su to znaci?

Njegov život je izgrađen na poštovanju

Ovakav muškarac poštuje sebe i one oko sebe. Nije preterano fin i ne ugađa ljudima, ali je pun poštovanja. Gleda ljude u oči kada razgovara sa njima i prati obećanja koja daje. On se ne ponaša zrelo i kompetentno samo kada ste vi u blizini, takav je sve vreme. A to je znak da će biti dobar muž.

Emocionalno je stabilan

Sledeći ključni atribut koji treba tražiti kod muškarca sa kojim planirate brak je emocionalna stabilnost. Neki od najvećih umetnika i genija istorije stvorili su stvari koje su promenile svet, ali nisu bili sjajni partneri. Biti u stanju da smiri buru u sebi i da se nosi sa emocijama, ključni je znak da će neko biti dobar bračni partner.

Profesor psihologije, dr Gvendolin Seidman, dobro kaže: „Osobinaa ličnosti koja najviše utiče na naše odnose je emocionalna stabilnost. Oni kojima to nedostaje obično su neraspoloženi, osjetljivi, uznemireni i brži se ljute – sve su to osobine koje onima pored nje otežavaju život.”

Njegove reči u skladu su sa njegovim postupcima

Ovo je, takođe, jedan od ključnih znakova da će muškarac biti dobar muž. Kada priča o tome šta će da uradi, on to i radi. Kada govori o svojim vrednostima, on to potkrepljuje svojim stvarnim ponašanjem u stvarnom svetu. Ima dosta moškaraca koji umeju lepo da pričaju, puno obećavaju – ali šta je sa delima? Šta je sa onim što rade kada ih niko ne gleda? Ovo se vezuje za sledeću tačku.

On zna ko je i stoji iza toga

Vrsta muškarca kakvog želite kao životnog partnera ne koleba se oko toga ko je ili u šta veruje. Ima čvrst identitet i dragoceno životno iskustvo koje ga je učinilo onim što jeste i učvrstilo ono za šta se zalaže na siguran način. To mu daje stabilnost u onome što će ili neće tolerisati i čini boravak s njim ohrabrujućim iskustvom.

"To su srećne duše koje znaju ko su, šta mogu da daju, šta im treba zauzvrat. To su ljudi koji su prebrodili teške životne trenutke i sad znaju kako da cene život i sve lepo što im se dešava“, primećuje psiholog dr Randi Gunter.

"Oni su pronašli načine da integrišu sveukupnost svojih životnih iskustava u spoj tihog samopouzdanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.