Verovatno ste i sami tokom svađe sa partnerom izvukli neke prethodne prepirke kao argument. To ste uradili, jer niste rešili do kraja.

Zato je nakon svađe, kada se strasti smire, bitno argumentovano i smireno razgovarati o svemu što se dogodilo.

Nemojte da se pretvarate da se nije dogodilo ništa, nemojte da nastavljate da kažnjavate partnera i nemojte da preskočite priču i izvinjenje. Izvinjenje nužno ne znači da vašem partneru priznajete da je bio u pravu, a da ste vi pogrešili, nego je način da priznate da ste jedno drugom povredili osećanja.

Bitno je da razgovor, koji ćete voditi nakon svađe, bude kvalitetan. Postoje i neki saveti koje možete da sledite, kako bi on bio takav.

Vratite se na problem zbog kog je svađa počela i rešite ga

Pažljiv i miroljubiv razgovor o problemu može samo da popravi vaš odnos. On ne znači da nećete biti iskreni nego znači da ćete sve što vas muči reći bez podignutog tona i prozivki. Suočavanje sa problemima na miran i staložen način pomaže odnosu.

Zajedno proverite da li postoji neki veći problem

Možda je svađa krenula zbog neopranog posuđa, ali u razgovoru sa partnerom proverite da li postoji u vašem odnosu neki veći problem, zbog kog lakše "planete". Budite radoznali, vodite iskren razgovor i ako je potrebno, kopajte sve dok ne dođete do pravog problema.

Nastavite dalje bez zameranja

Cilj kvalitetnog razgovora nakon svađe je da zaista rešite problem i da svađu koja se dogodila ne koristite kao argument u nekim budućim prepirkama. Za ovakve poteze ponekad je potrebna hrabrost jer možda nismo spremni da čujemo neke stvari, međutim, veza je kvalitetna samo ako je iskrena i ako se bavimo problemima koji nas muče na način da ih rešavamo umesto da ih guramo pod tepih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.