Koliko dodira na dan je potrebno da budete srećniji par?

Koliko se dodirujete na dan? Partner koji odluči da ignoriše ono što mu smeta ili ga vređa kod drugog partnera samo pogoršava odnose.

.

Istraživanja su otkrila da parovi koji razmenjuju dodire bar dva minuta dnevno – ne obavezno u kontinuitetu, niti u seksualnom smislu - mnogo su bliskiji.

Za uspešno funkcionisanje veze potrebne su, matematički izraženo, samo 22 minuta dnevno (20 minuta razgovora + 2 minuta fizičkog kontakta). Druga, velika pretnja za vezu i bliskost jesu nerešene svađe i povređeni osećaji.

Partner koji odluči da ignoriše ono što mu smeta ili ga vređa kod drugog partnera samo pogoršava odnose. Razgovor u kojem će obe strane izneti sve o svojim motivima da nešto učine, kao i o emocijama, jedini je način za oslobađanje akumulirane tenzije u vezi. Kada ste sa nekim godinama, to znači da ste mu već gotovo sve ispričali iz svog života, kao i on vama. Zato je jedini način za napredovanje veze uključivanje novih zajedničkih aktivnosti u život. Naravno, neophodno je da određeno vreme posvetite samo sebi i stvarima koje samo vas zanimaju. Razmenjivanje priča o iskustvima koja ste doživeli neovisno jedno od drugog osvežiće vašu vezu.

To će vam pomoći da ponovo vidite svog partnera, kao i on vas, u drugom svetlu i izvan veze.

S druge strane, ako stalno viđate partnera u istim okolnostima (na primer, u kući, na kauču ispred televizora itd.), on će vam, baš kao i veza, neminovno dosaditi. Zato izađite na ručak tokom radne nedelje, ili izađite s njim i njegovim kolegama da biste videli kako se ponaša prema njima.

Na početku, to će vam možda biti čudno i neugodno, ali je i neophodno. Ništa ne može ubrzati rad srca kao kada vidite da druga žena flertuje s vašim muškarcem. Samo, pobrinite se da on tačno zna šta možete, a šta ne možete da tolerišete. Nove aktivnosti, kao i priče o njima, aktiviraju proizvodnju hormona dobrog raspoloženja.

Zato radite zajedno neke nove stvari i uskoro ćete se osećati kao na početku veze. Upravo iz ovog razloga, većina parova se ponovo zaljubljuje na odmoru.

PROČITAJTE JOŠ: Bolje seks nego teretana!