Seks posle porođaja

Mnoge mlade mame imaju problema da nastave sa svojim seksualnim životom posle porođaja. Većina njih nije ni pripremljena na osećanja koja dolaze. Pročitajte sve što treba da znate o tome...

.

Prvi seks posle porođaja biće vam strašniji nego prvi seks u životu

Kada vam doktor da zeleno svetlo u spavaćoj sobi posle porođaja, verovatno ćete biti u panici. Celo iskustvo bilo je bolno i to se ne zaboravlja. Uostalom, jedna osoba prošla je tuda. Imajte na umu da će se sve vratiti na svoje mesto i da ćete vrlo brzo uživali u svemu u čemu ste uživali i ranije.

Seks će vam biti odmah ispod „kupiti nove kese za usisivač“ na listi stvari koje treba da uradite

Uvek prvi na listi biće zadatak da brinete o svom novorođenčetu, što je prilično težak posao. Kada pozavršavate sve obaveze oko deteta, druga stvar na listi će biti spavanje. Ali polako, sve će doći na svoje.

Dojenje nije kontracepcija

Ukoliko niste spremni za još jedno dete, koristite zaštitu. To što nemate menstruaciju dok dojite, ne znači da ne ovulirate.

Kada vam kaže da mu se sviđa vaše telo, on to i misli

Vi ste majka njegovog deteta, a i od pauze je verovatno izludeo i jedva čeka da se „bacite na posao“. Ne morate da se skinete, ugasite svetlo, nek vam je prljava kosa, samo dajte!

Možda ćete morati da glumite neko vreme

Ženama je inače potrebno više vremena da postignu „odgovarajuću temperaturu“ nego muškarcima, a posle porođaja će vam biti još teže. Ako imate pažljivog partnera, to ćete lako prebroditi.

Svaki šum će potpuno uništiti atmosferu

Spremili ste se i počeli. Beba se čuje. Ne plače, ali šuška. Ništa od seksa. Majčinski instinkt je jedno od najjačih osećanja na svetu. Ne pokušavajte da se borite sa njim, pokušajte da vodite ljubav drugi put.

Nasrtaji vašeg partnera će vas nervirati

Bićete iznervirani zbog nerazumevanja. Pucanje konaca je jako bolno, iz grudi vam izlazi mleko, niste se pošteno naspavali 5 meseci, a on misli samo na sex. Ugrizite se za jezik i kažite „Uskoro dragi, uskoro“ i shvatite to što vas želi kao kompliment.

Bićete ponovo „Milf“, samo strpljivo

Zgodne žene vam iskaču iz frižidera, a vama se stomak rastegao do kolena. Polako, organizmu je potrebno vreme da se vrati u normalu. Mnoge majke kažu da sve ode kada beba prohoda.

Vaše grudi neće biti u igri neko vreme

To je jedna od okrutnih šala majke prirode. Da vam fenomenalne grudi, kakve ste oduvek želele i niko ne sme da ih pipne. Moraćete da se pomirite sa tim. Ako ništa drugo, uživajte u tome kako vam stoji dekolte, a on će uživati kad prestane osetljivost.

Ako ste imali vaginalni porođaj, brinućete se kakvo je stanje „tamo dole“

Dovoljno je da pogledate glavicu svoje bebice i da shvatite da je sigurno napravila neku nepopravljivu štetu na vašem najintimnijem delu tela. Ne brinite, opet ćete vi uživati u intimnostima sa vašim partnerom bez neprijatnog osećaja ili straha od mogućih povreda.

Radićete „to“ dok je beba u sobi, iako ste ranije smatrali da je to krivično delo

Kada postanete majka sigurnost vaše bebe biće vam na prvom mestu. Najvažnije će vam biti da imate svoje detence na oku i da možete brzo da reagujete, a sve ostalo ide usput.