Čudne stvari koje seks čine boljim: Da li ste čuli za ovo!?

Seks nije jednostavan, zapravo je ponekad prilično zamršen skup različitih faktora koji utiču na kvalitet izvedbe "pod čaršafima", a među njima nalaze se i neki na koje biste retko pomislili...

Ilustracija, foto: Arthur-studio10/Shutterstock
Ilustracija, foto: Arthur-studio10/Shutterstock
.

Ako mislite da je seks jednostavna stvar, grdno ste se prevarili - da li smo to uradili sami ili ne, nije važno, ali tu ima posla "preko glave", verovali ili ne...

Na prvu se čini prilično jednostavnim (pogotovo kad vidimo ko ga sve upražnjava i kako), a zapravo se radi o aktivnosti koja zavisi od zamršenog skupa različitih faktora koji utiču na kvalitet izvedbe "pod čaršafima".

Verovali ili ne, važno je i koji ste po redu rođeni u porodici, jer prvorođena deca u proseku imaju manje seksualnih partnera, tek 4, dok mlađi imaju 13. Prvorođena deca fokusiraju se na stvaranje porodice što ranije, vodeći se primerom roditelja, dok mlađi više eksperimentišu.

Među njima se nalaze i neki na koje biste retko pomislili - na primer, muškarcima prigovaraju kad se opuste u braku i dozvole da im stomak naraste, ali to je u krevetu poželjno!

Ne verujete? Bilo bi bolje da verujete, jer je dokazano da muškarci s viškom kilograma mogu duže da vode ljubav i to u proseku i tri puta duže od mršavih - sedam minuta u poređenju s dva minuta (mršavi).

Isto tako, ako ste odlučili da igrice u krevetu začinite seksualnim pomagalima, možda ste napravili najveću grešku, jer dosta njih sadrži ftalate, jedinjenja koja se dodaju plastici kako bi bila elastičnija - i to naročito jeftine verzije.

Ženama mogu da prouzrokuju pojavu raka, a muškarcima da smanje proizvodnju spermatozoida i nivo testosterona, stoga, štednja je ovde i više nego kontraproduktivna.

Zanimljivo, zar ne?