Ljubav i seks

O ovome se malo priča: Razlozi zašto muškarci ne mogu da dožive orgazam

Ženski orgazam i dan-danas nije u potpunosti definisan, a fakat je činjenica da žene teže dostižu vrhunac, nego muškarci i o tome se mnogo polemiše. Međutim, i muškarci imaju „tamne dane“, što se reflektuje na sve životne sfere, pa čak i na seks.
19.06.2017. - 12:01h

Pratite nas i na Viberu!

Muškarac koji je opisao svoj problem želeo je da ostane anoniman, a naglasio je da su mu problem u krevetu najverovatnije uzrokovale priče koje je čuo o seksu.

 "Od tinejdžerskih dana slušam o seksu kao o nečemu fantastičnom, neopisivom i čudesnom. Neki su seks opisali kao iznenadnu eksploziju milion zvezda, neki kao najlepšu stvar na svetu, a treći su ga izjednačili s pojmom sreće. Sve to je uzrokovalo da su moja očekivanja bila jako visoka."

Anonimni opisuje da su mu seksualni odnosi postali frustrirajući jer mu je fokus stalno bio na iščekivanju tog veličanstvenog orgazma. A rezultat je za njega bio poražavajući, jer ne samo da nije doživeo „prasak zvezda“, nego uopšte nije mogao da postigne orgazam.

"Shvatio sam da mi se to događa zbog nerealnih priča koje sam čuo od prijatelja. Izmislio sam termin orgazmička anksioznost, a pod njim se podrazumijeva stres, zabrinutost i nemogućnost prepuštanja što je nužno za postizanje orgazma. Shvatio sam da nije važan samo cilj (orgazam) nego i put, a kad se prepustiš čarima putovanja zadovoljstvo neće izostati“, objasnio je anonimni muškarac, prenosi zdravakrava.hr.